Så er der fest

Kredsene fejrer foreningens 125-års jubilæum på vidt forskellige måder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle lejer et slot og hyrer en kendt dansk komiker til at underholde. Andre lejer den lokale sportshal og får en lokal duo til at spille op til dans, mens andre giver lagkage til medlemmerne eller inviterer til øl og pindemadder på kredskontoret.

Der er stor forskel på, hvordan foreningens 125-års jubilæum bliver fejret rundt om i landet. Nogle steder holdes festlighederne i amtskredsregi, mens det andre steder er de enkelte kredse, der står for arrangementerne.

Et af de store løber af stablen den 9. maj i Ledreborg Slotspark ved Lejre. Her inviterer Københavns Amtskreds, Københavns Lærerforening, Birkerød Lærerkreds, kreds 33, som dækker Slangerup, Stenløse og Ølstykke, og Fjordkredsen (Frederikssund, Jægerspris og Skibby) nemlig medlemmerne på skovtur. Her kan man blandt andet blive underholdt af Søren Pilmark, skyde lerduer, ride på ponyer, blive malet i ansigtet, bage snobrød og høre musik.

'Vi trænger til et ordentligt brag af en fest', siger Lena Lynge, der er formand for Københavns Amtskreds.

'Til trods for, at der lige nu er uenighed om Overenskomst 99 i foreningen, har vi brug for at fejre vores fælles fødselsdag. Det viser styrken i foreningen, at vi kan feste sammen, uanset om vi er enige eller ej', siger hun.

Ud over Søren Pilmark er også Finn Nørbygaard, Poul Dissing, Eddie Skoller, Per Pallesen og Flemming Jensen at finde som underholdende indslag ved jubilæumsfester rundt om i landet.

Brønderslev Lærerkreds har valgt at forære alle skoler i kredsen et petanque-spil. Ved samme lejlighed indbydes lærerne til petanque-turnering 'for at styrke det psykiske arbejdsmiljø', forklarer kredsformand Kjeld Mortensen.

Sønderjyllands Amtskreds inviterer den 7. maj medlemmerne til fest i Sønderjyllandshallen i Aabenraa. Her kan man blandt andre opleve skoledirektør i Skagen Kommune, Chresten Sloth Christensen, på slap line.

Lærerforeningens fødselsdag fejres officielt den 4. maj med blandt andet en særudstilling på Dansk Skolemuseum og reception i foreningen.