Elever fra Naur-Sir skole testede madlejr-konceptet i efteråret.

6. og 7. klasser kan søge om ophold på madlejrskole

Arla Fonden og Madkulturen inviterer 6. og 7. klasser til at søge om et ophold på en helt ny madlejrskole på Sydfyn. Ansøgningsfristen er 13. juni.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Arla Fondens første store projekt er at udvikle en madlejrskole, hvor skolebørn på 6. til 7. årgang kan komme på en lejrskole, der ikke bare giver dem konkrete færdigheder i et køkken, men også sætter fokus på madens og måltidernes betydning. Det handler om forståelse og maddannelse, men også om at indgyde mod til at prøve nye ting og om at skabe engagement og eftertænksomhed", står der på Arla Fondens hjemmeside. 

Madlejr får eleverne til at spise af naturens spisekammer

På madlejren skal eleverne lære om naturen, råvarer, mad, maddannelse og madmod. I forløbet er der udviklet undervisningsmateriale og det er meningen, at lærerne skal bruge eller lade sig inspirere af før, under og efter lejrskoleopholdet.

"Vi glæder os til at byde velkommen til elever, lærere og pædagoger, der fra september fem dage ad gangen skal lære om mad, måltider, natur og bevægelse. Det hele foregår i smukke omgivelser på Helnæs på Sydfyn", står der i opslaget som er sendt ud  i Madkulturens nyhedsbrev.

Madlejr søger også undervisere, som kan gennemføre madfaglige aktiviteter sammen med elever og lærere, der giver børn lyst på mad og måltider.

Powered by Labrador CMS