Blog
0   956

Alle har en stemme

Abonner på nyt om Sang i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Åh, forår! Lærkesang i luften, og selv i byerne er der solsortekoncert hver aften. Men fuglene er ikke alene om at have travlt med sang lige nu. Sangens Hus har fejret sin officielle åbning, og i den anledning kom en helt ny sang til verden.

Det er så småt blevet hverdag efter åbningen af Sangens Hus. Slet ikke til at forstå at det var helt tilbage i marts, vi næsten væltede Heart - kunstmuseet i Herning - med et brag af en sangfest.

Sangens Hus er Danmarks nye samarbejdsforum for sang, som jeg glæder mig helt vildt til at være med til at rulle ud - også her på bloggen. Men lige nu, mens alt er sprødt og under opbygning og de nye projektledere først lige er ved at blive ansat, vil jeg egentlig bare starte helt enkelt: Med en sang.

'Alle har en stemme' hedder den. Det er Sangens Hus' motto, og komponist og tekstforfatter Helle Hansen har skrevet den fineste kærlighedserklæring til sangen med dét som omdrejningspunkt. Den blev uropført ved åbningen af Sangens hus, og er en gave til alle der har lyst til at synge den.

Jeg ville sådan ønske at jeg kunne linke til en indspilning eller bare en håndholdt youtube-video af den, som den blev opført på Heart med publikum og 200 børn, Sys Bjerre, Musicalsanger Lars Mølsted, operasanger Andrea Pellegrini og Ensemble Midtvest. Det var STORT.

Artiklen fortsætter under banneret

I stedet kan jeg give jer noderne, og sige: værsågod! Her er en sang om at synge, brug den hvis I vil. Der er korstemmer på, men man kan sagtens bare synge melodien. 

"Når noget stort er på spil / når livet gør som det vil / når talen ikke slår til / får sangen sjælevinger

Det har en særlig magi / en slags frekvenspoesi / en overtonekemi / når alle stemmer klinger

Hverdagsjag og bekymring forsvinder uden spor / Et tonebrus der gror: sopran alt bas tenor."

#Fil 2

 

Downloads

Alle har en stemme


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
685 andre er allerede tilmeldt