Blog
0   977

Sløjdstafetten bliver til ”Praktisk-teknisk NØRDeri”

Abonner på nyt om Sløjd-stafetten i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kære Sløjdstafetlæsere

Tak for at I valgte at følge med på bloggen igennem 8 måneder sidste år, og tak for de godt 16.500 anbefalinger de 11 indlæg fik tilsammen.  Bloggen tog en spændende drejning, mod at afdække behovet- og mulighederne for mere praktisk-teknisk undervisning i udskolingen og brobygning mellem udskolingen og ungdomsuddannelserne. Bloggen endte med at blive en indirekte opfordring til politikkerne, om at indtænke et nyt obligatorisk praktisk og innovativt ”Håndværk/teknik-fag” i folkeskolereformen. Bloggen blev en kæmpe succes, men gik i stå ved folkeskolereformens endelige vedtagelse sidste forsommer. Reformen barslede desværre ikke med et nyt ”Håndværk/teknik-fag” til udskolingen - i al fald ikke i ren form, men flere særdeles gode udskolings tiltag blev dog vedtaget. H&D kom ind i en obligatorisk valgfagsrække i udskolingen - med mulighed for et delvist teknisk tilsnit. De praktisk-tekniske og innovative 10. klasses valgfag bliver nu transformeret ned til udskolingen.  Projektopgaven i 9. klasse skal fremover indeholde elementer fra det 1-årige valgfag, som eleven har tilvalgt i 9. klasse. Set fra den praktisk-tekniske vinkel, er disse reformtiltag fantastiske, men det bedste er dog, at hver skole eller skoleforvaltning nu kan beskrive og udbyde et lokalt valgfag f. eks Håndværk&teknologi, StoreNØRD ,  Praktisk-teknisk-Science, kunst, design og arkitektur  eller noget helt ubeskrevet, og så er vi faktisk på banen igen, med bloggens daværende ønske.

Artiklen fortsætter under banneret

FOLKESKOLEN.dk vil gerne have sat gang i stafetten igen, med fokus på beskrivelser af aktuelle tanker om implementeringer af nye praktisk-tekniske valgfag og især nye lokalt beskrevne praktisk-entreprenante valgfag, og også om konkret samarbejde med erhvervsskoler eller videnscentre mv. til inspiration for andre.

Derfor genoplives stafetbloggen, dog under et nyt navn: ”Praktisk-teknisk NØRDeri ”. Bloggerne bliver en blanding af de gamle sløjdbloggere, men også nye.

Endnu engang tak for at I læste med på sløjdstafetten, som lukkes nu, og på gensyn på bloggen Praktisk-teknisk NØRDeri.

WP

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.247 andre er allerede tilmeldt