Dansk Skoleidræt har blandt andet på kurser for lærere sat fokus på bevægelsesproblematikken.

Dansk Skoleidræt får millioner og central rolle i reformen

Dansk Skoleidræt har fået en merbeviling på 4,25 millioner kroner over de næste tre år i den netop offentliggjorte såkaldte "stemmeaftale" om idrætspolitikken. "Det er et skulderklap til os", siger Dansk Skoleidræts formand Finn Kristensen.

Publiceret Senest opdateret

Det skriver kulturministeriet omDansk skoleidræt

Dansk Skoleidræt har en særlig rolle iforhold til implementering af folkeskolereformen, idet det er deneneste organisation, som både har kontakt til skolerne, lærerne ogden organiserede idræt. Organisationen er dermed et vigtigtbindeled mellem de forskellige aktører og kan derfor gøre enforskel i forhold til en vellykket implementering af målsætningenom fysisk aktivitet og bevægelse i folkeskolere-formen. DanskSkoleidræt er endvidere behjælpelig med at implementere motion ogbevægelse i alle grundskoler, herunder friskoler og efterskoler.Parterne er enige om, at Dansk Skoleidræt bevilges 1,75 mio. kr. i2015, 1,5 mio. kr. i 2016 og 1 mio. kr. i 2017 til en særligindsats i forhold til implementering af folkeskolereformen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Skoleidræt har fra starten meldt sig på banen som en markant støtte til folkeskolereformen og intentionerne om 45 minutters bevægelse om dagen. Og Kulturministeriet har nu valgt at give foreningen 4,25 millioner kroner over de næste tre år. I motiveringen nævnes foreningens centrale placering med kontakt til skoler, lærere og den organiserede idræt. Det bliver derudover understreget, at foreningen er behjælpelig med at implementere motion og bevægelse.

Formand for Dansk Skoleidræt, Finn Kristensen er ikke i tvivl om, at det er foreningens indsats i forhold til at virkeliggøre reformen, som bliver bemærket.

"I dag er vores midler bundet op på de projekter, som vi har. Nu får vi frie midler, der gør at vi kan på en mere offensiv måde. Det gør, at vi kan honorere nogle af de ønsker der er ude på skolerne. Så vi kan give råd og vejledning og gode tips og løsninger", siger Finn Kristensen.

Lærere klædt på til reformens krav om bevægelse

 

Læs mere

Læs mere på Kulturministeriets hjemmeside.