Afsked med en pengevogter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF-pengenes vogter gennem mere end 25 år trækker sig tilbage. Det er DLF's mangeårige økonomichef, Oskar Trieb, som nu starter på en utvivlsomt aktiv pensionisttilværelse.

Oskar Trieb var en af bagmændene bag den låneordning, som fik DLF økonomisk gennem lockouten i 2013 uden at stå med en drænet kasse og uden at være nødt til at komme på »grædende knæ« og bede om at få lov til at få afsluttet konflikten.

Oskar Trieb har i det hele taget gennem årene i kulissen nidkært våget over, at medlemmernes penge ikke blev sløset væk, men investeret, så de kunne give et godt afkast.

Han fik i 1987 ansvaret for foreningens økonomi og har udviklet blandt andet DLF's kursusejendomme, Sinatur, som også fungerer som almindelige hoteller. Han har også stået bag den model, hvor DLF's kantine midt i København fungerer som kantine om dagen og restaurant om aftenen.

Ideen har sikkert været nærliggende, for kulinariske oplevelser hører også ind under økonomichefens interesseområder. Han importerer også selv vin i familiens bil, når turen endnu en gang går til Franken-området i Tyskland.

DLF har kunnet glæde sig over Oskar Triebs effektive og kontante forhandlingstaktik over for foreningens forretningspartnere og leverandører. Uanset hvor meget der har været på spil, er forhandlingerne dog foregået i en behagelig atmosfære med plads til smalltalk.

Oskar Trieb har en uddannelse i regnskabsvæsen fra Handelshøjskolen og er MPA, Master of Public Administration.

Der har undervejs været tid til også at dyrke badmintonbanen - ligesom familien ofte drager til lejligheden i Berlin. Den tidligere økonomichef har dog også et ønske om stadig at udfolde sine evner på mindre projekter. Om det bliver gastronomi eller økonomi, vil tiden vise. Held og lykke og god vind fremover.