Debat Talentfokus/særligt begavede
5   406

Inklusion gælder også de fagligt stærke elever

Som forælder til barn med særlig begavelse bliver jeg nødt til at pointere, at inklusion også gælder at favne og udfordre de elever, der fagligt er langt fremme.

Vi er mange forældre med højt begavede børn, der føler, at folkeskolen overser disse elever. De har også brug for at blive set, at få målsætninger for deres videre faglige udvikling for dermed at blive udfordret og gå glade i skole hver dag. Mange forældre til børn med særlig begavelse føler, at deres børn får lov at passe sig selv. Med mange elever i klasserne, færre voksne i den daglige undervisning, ja, måske endda flere diagnosticerede elever i klassen er der ikke tid og overskud til at »se« de elever, der fagligt klarer sig godt. Men disse elever lider ofte af lavt selvværd, særligt fordi de ikke bliver udfordret. De keder sig og lærer aldrig at skulle kæmpe for noget, hvilket giver bagslag senere i deres liv.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi valgte den lokale folkeskole til vores barn, i den tro at nærmiljø var godt for ham, men efter tre år har vi nu kastet håndklædet i ringen, og i starten af dette år rykkede vi ham til en friskole. Her giver klassedannelse på tværs af årgange og flere undervisere per elev den udfordring, vores dreng har brug for og krav på. Folkeskolen ekskluderede vores søn, som nu bliver inkluderet i privatskoleregi.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.181 andre er allerede tilmeldt