Anmeldelse

Vital og forvirrende danseforestilling

”Sand forvirring” er en seværdig danseforestilling, der dog stiller lidt for store krav til den yngste del af publikum.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Populære ungdomsserier som "Isas stepz" og "Dance Academy" har skabt lange ventelister på mange danseskoler. Dansen har fat i de unge. Det er derfor oplagt at få en danseforestilling ud på skolen, hvor du får mulighed for at præsentere dansen på linje med teaterets andre kunstarter.

Fakta:

Titel: Sand forvirring

Forfatter: ZeBU og Teater Minsk

Forlag: ZeBU og Teater Minsk

Teatrene Minsk og ZeBU står bag denne forestilling med de to talentfulde dansere Loa Carlslund og Frej Stenholt Mortensen. Forestillingen "Sand forvirring" handler om forholdet mellem manden og kvinden. Om misforståelser, kærlighed og den lille forskel, der kan skabe så stor forvirring. Fra fødslen og frem til parforholdet. Kærligheden og jalousien. Vi kommer hele følelsesregisteret igennem.

Scenografien er lige så enkel, som den er effektiv. Fire trærammer med plexiglas, et hvidt bagstykke og en spændende lyssætning, der udnytter skyggerne opfindsomt. Her er kroppen i centrum, og berøringsangsten er langt væk. Fra den smukke åbningsscene, hvor pulsen begynder at slå, til danserne bogstavelig talt begynder at gå på opdagelse i hinandens kroppe.

Dansen kan formidle følelser og relationer, hvor ord må give fortabt. Men det kræver et veludviklet fortolkningsapparat fra eleverne. Specielt i denne forestilling, hvor aldersgrænsen fra otte år nok er lavt sat. Motoren i fortællingen er for svag, og der mangler en klar konflikt stykket igennem. Titlen ”Sand forvirring” bliver sommetider lidt for bogstavelig. Det bliver heldigvis langt hen ad vejen reddet hjem af stykkets vitale koreografi, hvor det handler om at sanse og acceptere præmisserne ved en danseforestilling. Så er du klar på at udfordre elevernes abstraktionsevne, er ”Sand forvirring” bestemt en mulighed.

Powered by Labrador CMS