Debat
0   152

Det, der skal tages højde for

Jeg går ud fra, at Overenskomst 99 er nedstemt, og at vores formand skal i reelle forhandlinger, derfor denne opsummering på forhold, der skal tages højde for i vores overenskomst.

- I den afsluttede overenskomstperiode har kommunerne fortolket ordet skoleudvikling, så vi har været tvunget til at høre på personer, der i en omegnskommune i København stod og rakkede ned på lærerne i en anden omegnskommune.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi vil ikke være med til at udvikle skoler ud fra fordomme om lærerprofessionen.

- I den afsluttede overenskomstperiode har vi mødt skoleudviklere, der intet kunne, intet vidste, men havde nogle negative erfaringer fra en folkeskole i 1960'erne.

Vi vil ikke være med til at udvikle skoler ud fra forældet viden om folkeskolen.

- I den afsluttede overenskomstperiode har kommunerne hyret konsulenter for retarderede som foredragsholder for dygtige lærere med dygtige elever. Konsulenten begrundede sine aktiviteter i citater af en halv snes døde mænd, og konsulenten var helt selvlysende i egen selvforståelse af egne gode gerninger.

Vi vil ikke tage model efter autoritær beundring for mænd. Vi vil respekteres, fordi vi tager udgangspunkt i store grupper af levende elever med de vilkår, som forældre og samfund nu engang har budt de konkrete elever.

- I den afsluttede overenskomstperiode har vi måttet høre på okkultister, der påstod, at vi skulle føle ejerskab til deres ord.

Vi vil hverken eje eller have indholdsløs snak. Vi er særdeles dygtige til at gå i dialog med kolleger, elever og forældre. Vi ejer vores egen dygtighed, og vi vil respekteres for de menneskelige værdier, vi selv har opbygget.

I den afsluttede overenskomstperiode har vi været vidne til, at kommunerne har brugt masser af penge på pædagogikkens anakronistiske relikter - aldeles uden nogen professionel troværdighed.

I den kommende overenskomstperiode vil vi have pengene op i lyset til belønning af professionelle, veluddannede folkeskolelærere, der både har evnen og viljen til at oplyse folkets børn.

Birgitte Borgen Marcussen

Gentofte


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ