Anmeldelse Pædagogik
0   381

KRAP

KRAP

Fakta


Titel
KRAP

Forfatter
Lene Metner, Peter Storgård

Pris
247,50 kroner

Sider
206 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Som mor til et barn med blandingsdiagnosen Aspergers syndrom med ADD og lærer har denne bog åbnet mine øjne for, hvor vigtig en resurse forældrene er, når man skal samarbejde om børn inden for specialpædagogikken. Derfor hilser jeg den kognitive, resursefokuserede og anerkendende pædagogik, forkortet KRAP, velkommen. Jeg håber, at dette socialpædagogiske koncept vil blive kendt og flittigt anvendt.

Artiklen fortsætter under banneret

Men i virkeligheden er dette jo blot ting, som mange gode og erfarne lærere har vidst i mange år. De har gået rundt med denne viden, som nu er blevet nedskrevet. Det er ikke længere tavs viden, den er tydelig for enhver, der gerne vil i gang med pædagogik, der virker.

Vi skal huske den anerkendende tilgang til andre mennesker - evig og altid. Konceptet er kendetegnet ved en systematisk inddragelse af de kognitive teorier og behandlingsformer samt ved en udpræget vægtning af det positive, det, som virker. Selv om bogen er skrevet for praktikere inden for de pædagogiske, be­hand­lingsmæssige og undervisningsmæssige felter, herunder lærere, så er ideerne og beskrivelserne på ingen måde letkøbte. Der er teoretisk og praktisk bund i det hele.

Da bogen også skal kunne bruges af studerende og på efter- og videreuddannelser, er det også vigtigt, at der skrives, så alle kan forstå det, de læser. Alt i alt en flot, skøn og dejlig bog, som enhver lærer inden for specialpædagogikken bør kende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ