Anmeldelse

Bevægelse og udvikling

Bevægelse og udvikling

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Emnet er bevægelse og udvikling, og det bliver belyst ud fra flere vinkler. Det handler om hjerneforskning, motivation, interaktion, drivkraft, udviklingspsykologi og praktisk pædagogisk arbejde.

Fakta:

Titel: Bevægelse og udvikling

Forfatter: Lise Ahlmann

Pris: 225 kroner

Sider: 197 sider

Type: Bog

Forlag: Hans Reitzels Forlag

De grundlæggende bevægemønstre kræver "motorisk tænkning" og informationsbearbejdelse. Automatiserede bevægemønstre er en forudsætning for indlæring af nye færdigheder. Hos motorisk usikre børn er den basale bevægelsesudvikling ikke automatiseret, og derfor beslaglægger den så mange resurser, at der bliver mindre overskud til kognitive funktioner.

Tilegnelsen af læse- og skrivefærdigheder kræver en stor grad af informationsbearbejdelse. Træningen af en usikker motorik og en øget kropslig automatisering er med til at frigive hjerneenergi, og denne energireserve er til rådighed for andre aktiviteter, for eksempel læse- og skriveindlæringen.

Bogen giver en god gennemgang af den motoriske udvikling og betydningen af at fastholde den indre drivkraft og motivation. Forfatteren kommer i de sidste kapitler grundigt ind på håndmotorik og det praktisk-pædagogiske arbejde med bevægelsesaktiviteter.

Alt i alt en overskuelig og brugbar håndbog, der er fint illustreret med tegninger, fotos og diagrammer. Den kan varmt anbefales til pædagoger, forældre, motoriklærere og lærere i indskolingen. Det er aldrig for sent.