Anmeldelse Motion/bevægelse
0   302

Bevægelse og udvikling

Bevægelse og udvikling

Fakta


Titel
Bevægelse og udvikling

Forfatter
Lise Ahlmann

Pris
225 kroner

Sider
197 sider

Type
Bog

Forlag
Hans Reitzels Forlag

Emnet er bevægelse og udvikling, og det bliver belyst ud fra flere vinkler. Det handler om hjerneforskning, motivation, interaktion, drivkraft, udviklingspsykologi og praktisk pædagogisk arbejde.

Artiklen fortsætter under banneret

De grundlæggende bevægemønstre kræver "motorisk tænkning" og informationsbearbejdelse. Automatiserede bevægemønstre er en forudsætning for indlæring af nye færdigheder. Hos motorisk usikre børn er den basale bevægelsesudvikling ikke automatiseret, og derfor beslaglægger den så mange resurser, at der bliver mindre overskud til kognitive funktioner.

Tilegnelsen af læse- og skrivefærdigheder kræver en stor grad af informationsbearbejdelse. Træningen af en usikker motorik og en øget kropslig automatisering er med til at frigive hjerneenergi, og denne energireserve er til rådighed for andre aktiviteter, for eksempel læse- og skriveindlæringen.

Bogen giver en god gennemgang af den motoriske udvikling og betydningen af at fastholde den indre drivkraft og motivation. Forfatteren kommer i de sidste kapitler grundigt ind på håndmotorik og det praktisk-pædagogiske arbejde med bevægelsesaktiviteter.

Alt i alt en overskuelig og brugbar håndbog, der er fint illustreret med tegninger, fotos og diagrammer. Den kan varmt anbefales til pædagoger, forældre, motoriklærere og lærere i indskolingen. Det er aldrig for sent.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ