Anmeldelse Skoler
0   303

Vi leger at ...

Vi leger at ...

Fakta


Titel
Vi leger at ...

Forfatter
Helle Nebelong

Pris
199 kroner

Sider
112 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Der skal krop og æstetik til at lære - derfor må børn have tilgang til udearealer, der kan udfordre kroppen og tilbyde æstetiske dimensioner. Med denne bog får man professionel hjælp, når der skal hentes inspiration til skolens eller institutionens udearealer. Det er en øjenåbner for de voksne, der har ansvar for at finde muligheder og midler, så alle børn kan få adgang til grønne områder, de kan lære i og lære af.

Artiklen fortsætter under banneret

Begrebet "legeplads" er i denne sammenhæng alt for snævert; det leder tanken hen på iscenesatte opholdssteder for mindre børn med præfabrikerede legeredskaber, der har ganske få funktioner og udfordringer at tilbyde børnene. Det er noget ganske andet, forfatteren vil og kan. De rum til læring, leg, bevægelse, fantasi og kreativitet, bogen beskriver, udfordrer i lige så høj grad store børn og voksne til at prøve kroppen og sanserne af eller læreren til at fundere over, hvordan sådanne arealer kan udnyttes i undervisningen.

Bogen indeholder mange gode ideer og nyttige facts i forbindelse med sikkerhed, lovgivning, materialer og beplantning med mere, som er helt uundværlige, når man skal i gang med at anlægge nye udearealer. Men der er også afsnit, der i højere grad opfordrer til generel eftertænksomhed omkring børns udvikling og læring. Dette gør denne bog anbefalelsesværdig for alle voksne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ