0   112

Mogens Elmgård

Mogens Elmgård, dimitteret fra Jelling Seminarium i 1965, døde den 10. september. Efter nogle år som lærer i folkeskolen uddannede han sig til talehørepædagog. Hans store viden på dette område kom i mange år eleverne i det vestjyske til gavn. Hans bopæl var i Grindsted.

Mogens fik for fire år siden stillet diagnosen leukæmi og har nu tabt kampen mod sygdommen.

Artiklen fortsætter under banneret

Mogens var et spændende bekendtskab - ikke mindst fordi han var et meget vidende menneske, som var særdeles velbevandret i det danske sprog. Han kendte de svære fremmedord og forstod at bruge dem. Han kunne huske og redegøre for navne, årstal og hændelser i historie, politik og litteratur.

I vennekredsen var Mogens en værdsat person. Han var meget loyal. Når man indgik en aftale med ham, så holdt den. Man kunne regne med ham! Ved forskellige sammenkomster og i festligt lag var han altid god for skarpe og humørfyldte indslag. Mogens var også god til den yngre generation. Mange gange er børn og unge gerådet i en spændende snak med ham. Han interesserede sig for dem. Det har de ikke glemt!

I en telefonsamtale to dage før hans død ønskede vi ham al mulig held med den kemobehandling, han skulle igennem. Mogens svarede: »Ja, det er der behov for, for det liv, jeg har nu, er ikke værd at leve«. Mogens døde dagen efter sin indlæggelse.

Æret være Mogens' minde

Finn Eg og Frode Kamuk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet