Debat

Haarders obstruktion

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad gå, at undervisningsminister Bertel Haarder som læserbrevsskribent i Folkeskolen nummer 22 prøver at snakke sig uden om det forhold, at kommunerne bryder loven, når de med ministeriets stiltiende accept tvinger skolelederne til ud fra økonomiske hensyn at nægte elever specialundervisning. Men at han også gentagne gange prøver på det, når han under ministeransvar skal svare Folketingets uddannelsesudvalg på, om denne praksis er lovlig, er ikke blot pinligt. Det er obstruktion af det parlamentariske system, subsidiært forsøg på vildledning af Folketinget, og den eneste grund til, at det ikke får de konsekvenser, den slags bør have, er, at han bag sig har et parlamentarisk flertal, der er parat til at vedtage, at jorden er flad, hvis det er det, der skal til, for at han og den øvrige regering kan blive siddende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler