It-forskere indtager København

IT-Universitetet er vært ved den første konference i Skandinavien for kloge hoveder, der prøver at forstå og fortolke, hvad der sker på nettet. Følg konferencen på folkeskolen.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De kommer fra USA, Asien, Sydamerika, Europa og Australien. Omkring 400 forskere, som har sat hinanden stævne på IT-Universitetet i København, har en ting til fælles: De brænder for at finde ud af, hvad der foregår på verdens store digitale mødested.

Under temaet »Rethinking Commu­nity - Rethinking Space« vil de fra 16.-18. oktober udveksle analyser, undersøgelsesresultater og holdninger til, hvordan nettet påvirker vores hverdag og sociale liv.

Børn og unges brug af nettet fylder en del på programmet, fortæller den danske internetforsker og konferencearrangør, Lisbeth Klastrup fra IT-Universitetet.

Der er adskillige sessions om online-spil, Facebook, Flickr, mobiltelefoner og e-learning. En formiddag er sat af til paneldebat om projektet EU Kids Online, der undersøger børn og unges brug af nettet og de nye medier i 21 EU-lande.

»Den mere spændende forskning beskæftiger sig med, hvordan børn egentlig bruger nettet. En ting er, hvad vi som voksne tror, de gør. Noget andet, hvad de rent faktisk foretager sig, når de er online«, siger Lisbeth Klastrup.

Formålet er at sætte skub i diskussionen om, hvordan forskerne fanger virkeligheden i en tid, hvor teknologien forandrer menneskers adfærd nærmest fra dag til dag.

Du kan følge med på folkeskolen.dk

Vi leverer daglige nyheder fra konferencen alle tre dage.

Powered by Labrador CMS