Inklusion
0   152

Professor: Lærere kan ikke vide alt

Lærere kan ikke have styr på alle dia­gnoser og handicap, men de skal vide, hvornår de har brug for hjælp, mener Niels Egelund, professor i specialpædagogik på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole.

»En lærer har ikke kompetencer på alle felter og kan let komme til at føle sig magtesløs over for en elev, som har svært ved at følge med. Kunsten er at vide, hvornår man skal søge hjælp«, siger han og anbefaler lærere at bruge deres mavefornemmelse og tale med kollegerne om eleven.

Artiklen fortsætter under banneret

»Hvis det ikke rækker, er skolens koordinerende specialundervisningslærer den næste sparringspartner og derefter skolepsykologen. Er han også i tvivl, må man spørge et videnscenter«, siger Niels Egelund og understreger, at lærere ikke skal være flove over, at de har brug for hjælp.

»Lærerne skal selvfølgelig være på vagt, men ingen forventer, at de ved alt«.

Henrik Stanek


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.277 andre er allerede tilmeldt