Inklusion
0   152

Hjernen forstår ikke altid, hvad ørerne siger

Mange lærere har elever, som ikke forstår, hvad de siger. Det kan skyldes, at børnene har handicappet Auditory Processing Disorder, APD, der populært sagt betyder, at ørerne hører fint, men at hjernen ikke kan opfatte, hvad der bliver sagt.

»Børn med APD forstår ofte ikke beskeder i flere led, og de har også svært ved at forstå informationer i baggrundsstøj. Men de stikker ikke nødvendigvis ud, fordi de har lært at se, hvad kammeraterne gør, og kopierer dem«, siger talehørelærer Bente Reimann Jensen fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Roskilde.

Artiklen fortsætter under banneret

Børnene klarer sig ofte fagligt dårligt i skolen, og også deres sociale liv bliver tit påvirket. Men fordi lærere ikke kender til diagnosen, fejlfortolker de børnene, som kan være meget urolige.

Børnene kan få hjælp, hvis de bliver opdaget. Man kan optimere lyttemiljøet i klassen gennem støjdæmpning og forstærke lydene fra læreren med såkaldt FM-udstyr.

Det er kun to år siden, at Sundhedsstyrelsen anerkendte APD som diagnose, men fænomenet kendes også i andre vestlige lande. Langt de fleste børn med APD er drenge.

Læs mere på www.apd.dk

Henrik Stanek


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.277 andre er allerede tilmeldt