Til Læringsfestival 2014 i Bella Centret kunne interesserede høre mere om nye, digitale læremidler

Lærebøger og skoleskemaer ryger på nettet

Lærere kan nu lægge paperbacks-bøger langt væk og lade printknappen være, når de gør kortere forløb eller hele årsplaner klar til sig selv og deres elever. To store forlag lancerer platforme, der skal gøre det nemmere at planlægge og undervise.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med brugervenligheden for øje, præsenterer Gyldendal og Alinea nu hver sit convenience-værktøj, som skal få flere lærere til at bruge de muligheder, som den digitale tidsalder byder på.

"Vi giver lærerne det, de kender - bare på nettet", siger Ebbe Dam Nielsen, direktør i Alinea, om forlagets nye satsning, Flexbog.

Han henviser til, at lærerne kan arbejde med de læremidler, de allerede kender fra den fysiske verden. Nu er det hele bare lagt online i en indpakning, der giver lærerne genkendelighed og mulighed for at interagere med deres elever på en ny platform.

Yderligere 80 millioner til digitale læremidler

Man kan blandt andet differentiere undervisningen ved at give lektier for, som er tilrettelagt efter, hvor den enkelte elev er fagligt. Når en opgave er besvaret, får læreren besked om dette, og så kan denne evaluere på elevens præstation i en chatfunktion. Opgavebesvarelse og korrespondance ligger herefter automatisk gemt.

"Det giver lærerne bedre mulighed for at følge den enkelte elevs udvikling og udfordringer", mener Ebbe Dam Nielsen.

Masser af muligheder

"Mit Gyldendal" er et digitalt planlægningsværktøj, der består af fire dele. Online-platformen indeholder de ting, som lærerne selv har efterspurgt, og det er blandt andet en database over hvilke læremidler, lærerne har adgang til. Det er nemlig ikke altid lige nemt at få overblikket over, hvor meget skolen eller kommunen har købt adgang til, siger David Grotrian Kamuk Jensen, der er salgskonsulent hos forlaget Gyldendal.

"Og det er klart, at hvis lærerne ikke ved, hvilke digitale læremidler, de har adgang til, så benytter de sig jo heller ikke af alle deres muligheder", siger han.

Reform-læremidlerne er på vej

Foruden databasen over læremidler er det også muligt at planlægge undervisningsforløb, som man kan dele med sine elever og andre lærere. Internettets veje er jo som bekendt uransagelige, og det er både muligt og meningen, at lærerne henter ting ind fra youtube eller andre hjemmesider, når de planlægger deres forløb, fortæller David Grotrian Kamuk Jensen.

I "Mit Gyldendal" kan lærerne desuden også lægge en årsplan, lige som der er en resulatvisningsfunktion.

"Lærerne kan give eleverne online test i for eksempel endelser på ord. Mange har efterspurgt muligheden for få vist testresultaterne", siger David Grotrian Kamuk Jensen og tilføjer, at det senere bliver muligt at samle eleverne resultater og lave statistik over dem.

 

 

Powered by Labrador CMS