It
0   835

Lærebøger og skoleskemaer ryger på nettet

Lærere kan nu lægge paperbacks-bøger langt væk og lade printknappen være, når de gør kortere forløb eller hele årsplaner klar til sig selv og deres elever. To store forlag lancerer platforme, der skal gøre det nemmere at planlægge og undervise.

Med brugervenligheden for øje, præsenterer Gyldendal og Alinea nu hver sit convenience-værktøj, som skal få flere lærere til at bruge de muligheder, som den digitale tidsalder byder på.

"Vi giver lærerne det, de kender - bare på nettet", siger Ebbe Dam Nielsen, direktør i Alinea, om forlagets nye satsning, Flexbog.

Han henviser til, at lærerne kan arbejde med de læremidler, de allerede kender fra den fysiske verden. Nu er det hele bare lagt online i en indpakning, der giver lærerne genkendelighed og mulighed for at interagere med deres elever på en ny platform.

Man kan blandt andet differentiere undervisningen ved at give lektier for, som er tilrettelagt efter, hvor den enkelte elev er fagligt. Når en opgave er besvaret, får læreren besked om dette, og så kan denne evaluere på elevens præstation i en chatfunktion. Opgavebesvarelse og korrespondance ligger herefter automatisk gemt.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det giver lærerne bedre mulighed for at følge den enkelte elevs udvikling og udfordringer", mener Ebbe Dam Nielsen.

Masser af muligheder

"Mit Gyldendal" er et digitalt planlægningsværktøj, der består af fire dele. Online-platformen indeholder de ting, som lærerne selv har efterspurgt, og det er blandt andet en database over hvilke læremidler, lærerne har adgang til. Det er nemlig ikke altid lige nemt at få overblikket over, hvor meget skolen eller kommunen har købt adgang til, siger David Grotrian Kamuk Jensen, der er salgskonsulent hos forlaget Gyldendal.

"Og det er klart, at hvis lærerne ikke ved, hvilke digitale læremidler, de har adgang til, så benytter de sig jo heller ikke af alle deres muligheder", siger han.

Foruden databasen over læremidler er det også muligt at planlægge undervisningsforløb, som man kan dele med sine elever og andre lærere. Internettets veje er jo som bekendt uransagelige, og det er både muligt og meningen, at lærerne henter ting ind fra youtube eller andre hjemmesider, når de planlægger deres forløb, fortæller David Grotrian Kamuk Jensen.

I "Mit Gyldendal" kan lærerne desuden også lægge en årsplan, lige som der er en resulatvisningsfunktion.

"Lærerne kan give eleverne online test i for eksempel endelser på ord. Mange har efterspurgt muligheden for få vist testresultaterne", siger David Grotrian Kamuk Jensen og tilføjer, at det senere bliver muligt at samle eleverne resultater og lave statistik over dem.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.988 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
690 andre er allerede tilmeldt