Den newzealandske undervisningsminister Heika Parata er vært for det internationale topmøde om lærerprofessionen i denne uge

DLF og Antorini til topmøde på den anden side af Jorden

Danmarks Lærerforenings top, formand Anders Bondo og næstformand Dorte Lange, og den danske folkeskoles øverste, undervisningsminister Christine Antorini, mødes i denne uge til topmøde i New Zealand sammen med kolleger fra blandt andet USA, Hong Kong og Japan. De danske deltagere blogger på folkeskolen.dk

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den newzealandske undervisningsminister Hekia Parata byder "No reira, nau mai, haere mai", den maoriske velkomsthilsen til det fjerde internationale lærertopmøde på fredag den 28. marts i hovedstaden Wellington.

International Summit on the Teaching Profession er en amerikansk opfindelse og blev afholdt første gang i New York i 2011 på initiativ af den amerikanske undervisningsminister Arne Duncan, som inviterede lærerforeningsledere og ministre fra de 25 lande, der klarede sig bedst i Pisa-undersøgelsen til møde. Anders Bondo var i New York sammen med undervisningsminister Troels Lund Poulsen (Venstre) i 2011, og med Christine Antorini (Socialdemokraterne) i 2012. Sidste år kunne Bondo ikke deltage på grund af de på det tidspunkt meget tilspidsede overenskomstforhandlinger i Forligsinstitutionen, men DLF's Dorte Lange og undervisningsminister Christine Antorini mødtes i Amsterdam.

DLF og ministeren til topmøde i Amsterdam

Denne gang er New Zealand værtsland, og temaet er "Excellence, equity and inclusiveness - high quality teaching for all", hvilket kan oversættes til topniveau, lighed og rummelighed - god undervisningskvalitet for alle. Undervejs lægger repræsentanter for OECD og for den internationale lærerorganisation EI op til debat, og der bliver fremlagt eksempler fra forskellige lande på, hvordan man kan højne kvaliteten og ligheden i skolesystemerne. Vicedirektør i den australske læseplans- og evalueringsmyndighed Acara Anthony Mackay er ordstyrer undervejs.

Der er også inviteret almindelige lærere fra de forskellige lande til at deltage i størsteparten af topmødet. Fra Danmark deltager Pia Ewen Jensen, lærer på Issø-skolen i Svendborg. Både hun, undervisningsminister Christine Antorini og formand og næstformand for DLF har sagt ja til at blogge undervejs på folkeskolen.dk. Se det første indlæg fra Anders Bondo her:

På vej til 4th International Summit on The Teaching Profession