Claus Boje

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fritidsmedarbejder Claus Boje er 27 år og bor i en almennyttig lejlighed i Viborg.

Uddannelse:

HTX og sergent fra Hærens Sergentskole i Sønderborg.

Arbejdsplads:

Den frie kostskole StruerSkolen, hvor han er fritidsmedarbejder.

Familie: Single, så længe det varer.

Claus Boje var med egne ord lidt af en rod, da han var yngre. Det blev ændret, da han tog sin militære uddannelse og efterfølgende var fire måneder i Irak. Her var han med i den første skudveksling i krigen, som danske soldater deltog i.

Uddannelsen og inspirationen fra det militære univers har fået ham til at sætte mål for tilværelsen og til at se anderledes på disciplin og coaching. Det ændrede syn bruger han hver dag på arbejde, når han skal inspirere elever i 10. klasse til at få større bevidsthed om deres krop og til at få sunde fritidsinteresser. Fritiden går med at træne i et fitnesscenter og med at nyde gode film hjemme og i biografen.

Mit arbejde lige nu:

En gedigen forkølelse efter en hyttetur sammen med eleverne har sat mig på standby et par dage. Når jeg igen er godt kørende, skal jeg til at løbe med eleverne. Vi løber eller går fire-fem kilometer om eftermiddagen. Det giver en god kropsfornemmelse, lyst til fysisk udfoldelse og mere velvære i løbet af skoledagen.

Mit arbejde om fem år:

Det samme som i dag, men mere kvalificeret. Jeg vil gerne have færdigheder inden for flere sports- og fritidsområder, så vi kan tilbyde eleverne bedre udfoldelsesmuligheder.

Efteruddannelse:

Ved min ansættelse for to måneder siden blev det aftalt, at jeg skal efteruddanne mig som naturvejleder. Det giver adgang til at tage forskellige instruktørkurser, så jeg lærer teknik og sikkerhed inden for områder som klatring og udeliv.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Inspirationen gennem militæret og min tid som sergent kan passende symboliseres ved hjælp af skulderstriberne.

2. Jeg lægger vægt på, at vores elever møder til tiden, derfor skal jeg selv være meget præcis. Mit ur er derfor rigtig vigtig.

3. Mine godt slidte træningshandsker spiller en stor rolle lige nu. Jeg løfter vægte fire-fem gange om ugen og bliver glad, hver gang jeg tager handskerne på.

4. Jeg nyder at se film, når tiden er til det, hvilket vil sige i weekenden og om aftenen, når jeg er kommet hjem fra arbejde. Jeg ser meget forskelligt. Det kan være spillefilm eller dokumentarfilm som »Eliten«, hvor et tv-hold fra Danmarks Radio følger optagelsesprøven til Det Danske Jægerkorps.

5. Bedekransen fik jeg af en irakisk tolk, der siden er flygtet til Danmark. Den minder mig om min tid dernede og om det venskab, der kan opstå mellem meget forskellige mennesker.

6. Det meste af min tid på StruerSkolen har jeg idrætstøj på. Det er nærmest blevet en del af min identitet. Spørg bare eleverne.