Ved hver konsulent-præsentation er der en knap, så man kan sende spørgsmål på mail

Her er dine nye læringskonsulenter

De nye teams af læringskonsulenter nu i sving, og på uvm.dk kan man læse en faglig profil for hver konsulent. Formanden for Tysklærerforeningen er fortsat bekymret den løbende faglige bistand, som tidligere lå hos fagkonsulenterne, men vil se den nye ordning an.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er meningen, at korpset af læringskonsulenter skal bistå med både 1-årige vejledningsforløb, der tilpasses de enkelte kommuner og skoler - og give lærere fra alle fag faglig vejledning, ligesom fagkonsulenterne tidligere gjorde.   

Ministeriet: Læringskonsulenter er ikke kun til lærerne

Flemming Nygaard, der er formand for Tysklærerforeningen for Grundskolen, har været meget bekymret ved udsigten til at miste fagkonsulenterne, men forholder sig "afventende" for at se den ført ud i praksis.

"Jeg kan jo kun forholde mig til den gamle ordning, hvor vi havde en faglig konsulent tilknyttet og dermed adgang til hurtig faglig støtte", siger han.

Fagkonsulenter bliver erstattet af læringskonsulenter

Tysklærerne har tidligere fået stillet i udsigt, at de ville få flere læringskonsulenter stillet til rådighed for faglig rådgivning, men der er kun blevet knyttet én konsulent til tysk.

"Hun skal selvfølgelig have en chance for at bevise sit værd, men nu, hvor tysk skal undervises i fra 5. klasse, tror jeg, hun vil få rigtig travlt", siger Flemming Nygaard.

Ingen telefonnumre

Tidligere har ministeriet oplyst til folkeskolen.dk, at det nye tiltag er en oprustning, og at det også fremover vil være muligt for lærerne at tage telefonisk kontakt til konsulenterne.

"Vi er ved at lande en ny model, som skal gøre, at man som modtager af faglig bistand fremover hurtigt kan komme til. Ingen fag vil være dårligere forsynet, end de er i dag - tværtimod. Den nye model er en oprustning, i og med at flere kan varetage funktionerne, og lærerne kan fortsat henvende sig både telefonisk og på mail", sagde Anders Andersen i begyndelsen af februar.   

Der er dog ikke telefonnumre under nogle af læringskonsulenternes profiler ind til videre. Dette har Flemming Nygaard også noteret sig.

"Jeg forventer da bestemt, at man snart vil kunne tage telefonisk kontakt", siger han.

Powered by Labrador CMS