Streamingvilkårene i ”KL-aftalen om brug af spillefilm i undervisningen” giver heller ikke adgang til streaming af indhold fra Netflix-tjenesten, oplyser Copydan.

Copydan afklarer tvivl om Netflix-regler

Må skolerne bruge Netflix-tjenesten til at vise film for eleverne? Det spørgsmål kunne lærer Jacob Skeel Nielsen ikke få svar på hos Netflix’ danske kunde-service. Nu har Copydan, som ofte får stillet samme spørgsmål, udarbejdet en info-skrivelse til lærerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Institutionsabonnement til Netflix

Er det tilladt for institutioner at tegne Netflix-abonnement og vise film for større (klasse)forsamlinger? Lærer Jacob Skeel Nielsen stillede sit spørgsmål på folkeskolen.dk sidste år og siden har mange lærere forsøgt at få svar på samme spørgsmål. Det fortæller chefkonsulent i AVU-medier (Copydan) Dicle Duran, der har haft mange lærere i røret den seneste tid, men nu kan henvise til en informationstekst på hjemmesiden avumedier.dk.  

"Brugsbetingelserne (vilkårene) for Netflix-tjenesten afgrænser brugen og bestemmer, at indhold på Netflix-tjenesten alene må bruges personligt og ikke-kommercielt", står der blandt andet i skrivelsen. Copydan citerer også fra Netflix brugsbetingelserne:

"Netflix-tjenesten og alt indhold, der ses gennem vores tjeneste, er kun til din personlige, ikke-kommercielle brug. Så længe du har et Netflix-medlemskab, tildeler vi dig en begrænset, ikke-eksklusiv, ikke-overdragelig licens og adgang til Netflix-tjenesten, så du kan se film og tv-serier gennem tjenesten udelukkende via streaming til samme formål. Bortset fra denne ovennævnte begrænsede licens bliver der ikke overdraget dig nogen rettighed, adkomst eller andel."

Begrebet personlig brug er i Ophavsretsloven defineret sådan, at der er tale om brug "indenfor husstanden" og i lovmotiverne bag står det, at "kopiering til personlig brug omfatter endvidere ikke kopiering som led i arbejde eller undervisning".

Alternative muligheder

Der er imidlertid lovlige alternativer for skolerne, når det kommer til at streame spillefilm, oplyser Copydan:

"Skolerne har mulighed for at streame spillefilm til visning direkte i skolen via Center for Undervisningsmidlers streamingtjeneste, CFU Film & TV." Her er film til brug i både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen, fx 'En som Hodder', 'To Verdener' og 'Jagten'.

 

 

Powered by Labrador CMS