Medier/film/tv
1   701

Copydan afklarer tvivl om Netflix-regler

Må skolerne bruge Netflix-tjenesten til at vise film for eleverne? Det spørgsmål kunne lærer Jacob Skeel Nielsen ikke få svar på hos Netflix’ danske kunde-service. Nu har Copydan, som ofte får stillet samme spørgsmål, udarbejdet en info-skrivelse til lærerne.

Er det tilladt for institutioner at tegne Netflix-abonnement og vise film for større (klasse)forsamlinger? Lærer Jacob Skeel Nielsen stillede sit spørgsmål på folkeskolen.dk sidste år og siden har mange lærere forsøgt at få svar på samme spørgsmål. Det fortæller chefkonsulent i AVU-medier (Copydan) Dicle Duran, der har haft mange lærere i røret den seneste tid, men nu kan henvise til en informationstekst på hjemmesiden avumedier.dk.  

"Brugsbetingelserne (vilkårene) for Netflix-tjenesten afgrænser brugen og bestemmer, at indhold på Netflix-tjenesten alene må bruges personligt og ikke-kommercielt", står der blandt andet i skrivelsen. Copydan citerer også fra Netflix brugsbetingelserne:

Artiklen fortsætter under banneret

"Netflix-tjenesten og alt indhold, der ses gennem vores tjeneste, er kun til din personlige, ikke-kommercielle brug. Så længe du har et Netflix-medlemskab, tildeler vi dig en begrænset, ikke-eksklusiv, ikke-overdragelig licens og adgang til Netflix-tjenesten, så du kan se film og tv-serier gennem tjenesten udelukkende via streaming til samme formål. Bortset fra denne ovennævnte begrænsede licens bliver der ikke overdraget dig nogen rettighed, adkomst eller andel."

Begrebet personlig brug er i Ophavsretsloven defineret sådan, at der er tale om brug "indenfor husstanden" og i lovmotiverne bag står det, at "kopiering til personlig brug omfatter endvidere ikke kopiering som led i arbejde eller undervisning".

Alternative muligheder

Der er imidlertid lovlige alternativer for skolerne, når det kommer til at streame spillefilm, oplyser Copydan:

"Skolerne har mulighed for at streame spillefilm til visning direkte i skolen via Center for Undervisningsmidlers streamingtjeneste, CFU Film & TV." Her er film til brug i både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen, fx 'En som Hodder', 'To Verdener' og 'Jagten'.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.401 andre er allerede tilmeldt