Blog
5   1286

6 timers fransk i morgen! Et alors…?

Abonner på nyt om Tysk og fransk i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Personkort i sprogundervisningen

6 timers fransk forude og en eftermiddag dedikeret til planlægning. Mål og tekster er på plads, udfordringen er klar:

”Variation, kommunikation og interaktion”

En lettere fjollet børnesang til at løfte humøret og repetere ordforråd, et interview, lidt gramma og min evige redning: Personkortene.

Personkortene opstod mit første år som fransklærer som en måde at udfordre eleverne i begynderundervisningen, men er stadig et hit i 9.klasse. De er helt simpelt opbygget: Et billede samt en række informationer om personen.

Artiklen fortsætter under banneret

I 7. klasse giver personkortene mulighed for variation og utallige gentagelser. Meget af undervisningen tager udgangspunkt i eleverne selv: alder, interesser, familie osv., hvilket kan blive ret ensformigt – det kommer personkortene til livs. Alle personerne er ikke 12 og 13 år og bor i Danmark, hvorfor elevernes fulde ordforråd kommer i spil. Samtidig kræver det, at eleverne lytter aktivt, når de skal interviewe hinanden, da de ikke kender svarene på forhånd.

I 8.- og 9. klasse kan personkortene bruges som opvarmning efter ferier eller til lige at få tunet ind på fransk, til at træne spørgeord og til informationskløftsopgaver. Eleverne skal i de taskbaserede opgaver finde svar på en række spørgsmål ved at indgå i dialog med hinanden. En opgave kan f.eks. lyde: ”Trouvez le professeur. Comment s’appelle sa femme?” (eksempel)

Som bonus er personkortene fantastiske som vikarmateriale eller til de dage, hvor man som ny lærer, har brug for et åndehul og søvn!

Alors, demain nous allons…

Downloads

Francais.doc


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
947 andre er allerede tilmeldt