Blog
0   5098

Skolereform og læremiddelforsyning

Abonner på nyt om CFU-konsulenternes blog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nye elementer i skolereformen stiller nye krav til læremidlerne

CFU'erne er din hovedleverandør, når du skal finde læremidler til dine Historie- og Samfundsfagsforløb uden for egen skole. CFU'erne bryster sig af, at materialerne på deres Udlånssamlingner afspejler den undervisning, der rent faktisk foregår ude på skolerne.

Men vi skriver snart august og en reform træder i kraft. En reform, hvor der kræves "bevægelse og motion", hvor et begreb "Understøttende Undervisning" skal finde sin plads. Hvordan er det lige med CFU'ernes læremidler, er de gearet til de nye tider?

Ser vi på undervisningen i Historie og Samfundsfag, så er det nok sin sag at få "bevægelse" til at fylde noget mere, ikke mindst i overbygningen for faget Histories vedkommende.

Nu er det så heldigvis sådan, at du kan være med til at præge Udlånssamlingerne. Fx kan alle undervisere i det nørrejyske via et link på UCN/CFU's hjemmeside fremsende ønsker til Udlånssamlingen; det sker via dette link: http://www.ucn.dk/Forside/CFU/Søg_og_bestil/Ønsker_til_udlånssamling.aspx .

Artiklen fortsætter under banneret

Fire gange om året træffer et udvalg, bestående af repræsentanter for kommuner, friskoler, efter-/ungdomsskoler og ungdomsuddannelserne, så beslutning om, hvilke materialer, der anskaffes.

De sidste år har der været en del fokus på digitale læremidler og læremidler af "ikke-didaktisk" karakter. Måske ønskerne til den undervisning, der skal leveres efter reformens ikrafttræden skal være af en helt anden slags?

Nok sidder der på CFU'erne pædagogiske konsulenter indenfor de respektive fag, og selvom disse oftest er kombinationsansat med størstedelen af deres virke ude i en skolehverdag, så er det jo ikke sikkert, at netop de har de viise sten, når CFU'erne skal anskaffe supplerende læremidler til de krav og den (reform-)tid, der står og banker på.

Det er nu, du som praktiserende underviser kan få indflydelse. Gå i dialog med dit CFU og forhør dig om mulighederne for at få indflydelse og kom så på banen med dine idéer til læremidler, der kan være med til at opfylde intentionerne i skolereformen.

/Terkel Jessen Jensen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.568 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
755 andre er allerede tilmeldt