Debat

Månedens Gode Eksempel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bertel Haarder vil gerne fremhæve det gode, der sker i folkeskolerne - har man hørt mage! Men ved du hvad, Bertel: Ikke ét eksempel vil jeg give dig!

Efter min mening er det et umage partnerskab, der på ny prøver at sælge en god idé. På den ene side er der Anders Bondo Christensen, som er den bedste formand, DLF har haft i min tid (siden 1982). På den anden side er der den ringeste undervisningsminister i samme periode - ja, måske nogen sinde! Anders Bondo har brugt sin tid som formand på at gøre DLF til en organisation, hvor saglighed, diplomati og ærlighed har været varemærkerne i et forsøg på hele tiden at gøre det danske skolevæsen til et skolevæsen i verdensklasse.

Bertel Haarder har til gengæld brugt sin tid på fordrejelser, fortielser og manipulation. Aldrig har den danske undervisningssektor haft en minister, der så egenrådigt har gennemført egne politiske mål uden hensyntagen til dem, der vidste bedre, fordi de dagligt kæmpede med skolens mange udfordringer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Aldrig har skolen været så udsat for manipulation og fordrejelser som i Bertel Haarders tid. Lærerne og deres arbejde er blevet rakket ned, arbejdsvilkårene er blevet forringede, den faglige stolthed negligeret, uddannelsen er blevet forringet, men det forudsigelige mål er opnået: Færre og færre unge vil være lærere.

Nu frygter Bertel med rette for sit eftermæle og vil derfor gerne have nogle gode historier at sole sig i, men han må ligge, som han har redt!

Men bare rolig, Anders. Bertel Haarders tid er snart forbi, senest efter næste folketingsvalg.

Når vi igen har fået en undervisningsminister med respekt for skolen og dem, der udfører det daglige arbejde, så skal jeg gerne sende masser af gode eksempler ind til dig.