Anmeldelse

www.laerIT.dk

www.laerIT.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Genialt er et stærkt ord, også for stærkt - men "LærIT.dk" er rigtigt godt tænkt, og det virker. Det er en voksende samling af korte instruktive videoer om temaer eller programmer, der rammer lige ned i den danske skolehverdag.

Fakta:

Titel: www.laerIT.dk

Type: Internet

Forlag: LærIT.dk

Under overskriften "Undervis med mobilen" findes for eksempel et videokursus i noget så banalt som at udarbejde en boganmeldelse og dele den med andre - men med talte ord og billeder. 0,19 time varer kurset eller titlen - og det er næsten rigtigt, idet titlen er delt i fem kortere videoer på mellem 1,55 og 7,06 minutter. Det er til at holde ud, når man forbereder sig og gerne vil tilføje nye muligheder til undervisningen. Der kommer garanteret mere under den overskrift.

Under overskriften "ElevIntra" er der otte "videokurser" med flere timers samlet "spilletid".

Noget af det første i "LærIT.dk" var "Kom i gang med Word 2003" under overskriften "Office 2003". Her er næsten to timers kursus - heldigvis fordelt på 44 afsnit. Det er der endnu - og fint nok; men hvis det var fortsat sådan, så havde jeg ikke skrevet genialt - uanset at det er for stærkt et ord.

"LærIT"-konceptet har imidlertid udviklet sig hurtigt mod langt mere relevant indhold med inspiration til undervisning om og brug af PhotoShop, Audacity, Google Earth ...

Webstedet er www.laerit.dk - www.laer-it.dk er et historisk websted. Bindestregen gør en forskel. Måske er det en tankestreg?

Enhver skole bør have abonnement på "LærIT.dk". Noget er til lærere. Noget kan også bruges af elever. Og der er adgang fra enhver netopkoblet computer med UNI-log-in.