Anmeldelse

Read Away

Read Away

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Read Away" er en fantastisk antologi til engelskundervisningen på mellemtrinnet. Bogen er god og alsidig og appellerer med garanti til alderstrinnet.

Fakta:

Titel: Read Away

Forfatter: Dorte Juel Hansen, Dorte Maria Buhl

Pris: 210 kroner

Sider: 188 sider

Type: Bog

Forlag: Forlag Malling Beck

Teksterne dækker blandt andet noveller, romanuddrag, sange og digte. Temaerne er lige til at gå til for aldersklassen, de kan for eksempel læse om kærlighed, venskab, forelskelse, søskendejalousi og meget andet interessant. Til hver enkelt tekst er der en kort introduktion til forfatteren og indholdet, og der er relevante gloser bagerst i bogen. Teksterne giver gode muligheder for differentiering, da de alle er markeret med sværhedsgrad, så man kan vælge at lade eleverne arbejde enten individuelt, i par eller i grupper.

Redaktørerne bag denne antologi har virkelig gjort sig umage med at finde gode tekster, som de har udarbejdet spændende opgaver til. Mange af opgaverne kommer før, under og efter teksterne, men man kan finde yderligere opgaver på www.fmb.dk/readaway. Link og ordliste er gratis, men hvis du skal have opgaver til print og interaktive opgaver, skal skolen abonnere på hjemmesidens netopgaver.

Man kan nu sagtens nøjes med det hav af blandede opgaver, man kan finde i bogen, her er noget for enhver smag. Eleverne kan arbejde med ordforråd, stavning, mundtlighed, skriftlig formulering, grammatik, tekstforståelse, it, forskellige lege og andre kreative indslag.

Som man kan forstå af ovenstående, synes jeg bestemt, at denne antologi er anbefalelsesværdig, hvis man ønsker interessant, supplerende materiale. Nogle af teksterne kan også bruges til ekstraundervisning på højere klassetrin.