0   375

Elever skal lære at slette digitale spor på internettet

Unge er generelt gode til at tænke før de ’poster’ opslag på Facebook og de ved også, hvordan de laver hemmelige grupper, så de kan have deres festbilleder i fred. Men der mangler konkret viden om den bagvedliggende indsamling af deres data, viser to undersøgelser fra tænketanken Digitale Unge, der derfor inviterer til et såkaldt Cryptoparty i København.

"Når unge bruger sociale medier, er de gode til at kontrollere og administrere deres privatliv og identitet over for vennerne og familien. De danner grupper for særligt indbudte og koder deres budskaber og billeder", hedder det i en pressemeddelelse fra tænketanken Digitale Unge, som består af Medierådet for Børn og Unge, Forbrugerrådet, DR, Institut for Menneskerettigheder og Digital Identitet.

Men når det kommer til den bagvedliggende indsamling af de unges data, er der mangel på konkret viden og værktøjer. Det viser to undersøgelser, som Digitale Unge selv udgav i 2013.

Artiklen fortsætter under banneret

Et Cryptoparty skal imidlertid gøre de unge klogere på dataindsamlingen og give dem værktøjer til at kontrollere deres personlige data og digitale identitet.

Budskabet er, at alle har ret til at bestemme, hvad de gerne vil holde for sig selv, og hvad de vil dele med andre.

Hacks og anonym browsing

Cryptopartyet løber af stablen under 'Social Media Week 2014', der afholdes i København og en række andre storbyer i uge 8.

Krypteringsfesten byder bl.a. på live hacks og læringseksempler på, hvordan man krypterer, browser anonymt, sikrer sine gadgets og blokerer cookies.

Der vil også være tips og tricks til, hvordan man kan fremme de professionelle, positive sider af ens digitale identitet. Workshops og sessioner kører i loop og starter forfra en gang i timen, så man kan nå at være med til det hele.

"Alle er velkomne til arrangementet - selvom det er målrettet unge og derfor kan være på lidt for højt niveau for nogle voksne", skriver Digitale Unge, der samarbejder med DI ITEK, Datalogisk Institut Københavns Universitet og Bit Bureauet om Cryptopartyet. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet (følg link til højre). Arrangementet henvender sig primært til folkeskolens ældste elever.

Tid: Onsdag d. 19. februar kl. 13.00-16.00

Sted: Filmhusets biograf Asta og bar (i kælderetagen), Gothersgade 55 st., 1123 København K.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.476 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks