Fysik/kemi
0   808

Gruppeprøver i fysik og sprog til sommer

Over 1000 9. klasser går op til fysik/kemi-prøven som gruppeprøve, når det til sommer bliver muligt for første gang siden 2005. Der er også mulighed for at gå til prøve som gruppe i engelsk, tysk og fransk, men her har forsøgsinteressen været betydeligt mindre.

Fristen til at melde sig til de mange forskellige forsøg med nye afgangsprøveformer udløb 1. februar, og Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har nu opgjort hvor mange klasser/hold, der har meldt sig til de forskellige forsøg.

Fysik- og Kemilærerforeningen har flere gange rykket ministeriet for en afklaring af, hvordan prøven til sommer skulle foregå. Som sin omtrent første gerning som minister fjernede Christine Antorini nemlig forbuddet mod gruppeprøver, og sidste år var der for første gang igen gruppeprøve i matematik, men ikke i fysik/kemi, fordi Antorini havde planer om en tværfaglig naturfagsprøve fra 2014. Den ide var der imidlertid ikke politisk stemning for, og i stedet blev meldingen i januar, at skolerne selv kan vælge, om de vil fortsætte med den individuelle praktisk-mundtlige prøve eller lade eleverne gå op gruppevis. 1140 klasser kommer til at gå til gruppeprøve i fysik/kemi til sommer.

Artiklen fortsætter under banneret

Langt mindre har interessen været for de øvrige forsøg med gruppeprøver. 90 klasser har meldt sig til at prøve gruppeprøven i mundtlig engelsk, 86 til tysk og 30 til fransk i 9. klasse - for tysks og fransks vedkommende bliver det dog kun til noget, hvis klassen bliver udtrukket til prøve i faget. Fem klasser går til gruppeprøve i henholdsvis tysk og engelsk i 10. klasse.
Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.313 andre er allerede tilmeldt

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.369 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.792 andre er allerede tilmeldt