Uskolet

Uge Sex inspirerer til andre emneuger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foreningen Sex og Samfunds undervisningskampagne »Uge Sex« inspirerer nu til lignende pædagogiske initiativer i andre af årets uger, der har fonetisk dobbelttydige udtryk. »Lige nu opererer vi med kampagnen »Uge Ti«, hvor vi gerne vil have eleverne i skolen til, groft sagt, at tie stille«, fortæller en projektleder og tilføjer: »bare en uges tid«.

»Herudover har vi på tegnebrættet »Uge Told«, hvor vi en uge i marts sætter fokus på landets skatte- og momsregler. Og endelig er der løse skitser til både »Uge Nitten« for taberne og »Uge Tyve« om berigelseskriminalitet.

En idé om at samle alle skolens afskedigelser i »Uge Fyrre« er foreløbig skrinlagt.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.