Uskolet

Flere kommuner overvejer resultathån

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når den nye folkeskolereform træder i kraft, skulle det blive muligt at måle ganske præcist, hvordan det går med de enkelte skoler. Af den grund er emnet resultatløn sat til diskussion blandt mange af landets lokalpolitikere. Men nu viser det sig, at flere kommuner også overvejer andre reaktioner på skolernes resultater.

»Man må tage det sure med det søde«, fortæller en borgmester. »Og hvis en given skole ikke præsterer acceptabelt, er vi parate til at indføre resultathån for den ansvarlige skoleleder. En hurtig og præcis udhængning på nettet med foto og navn side om side med de skuffende resultater vil utvivlsomt få selv den slappeste ledelse til at stramme op«. I en rundspørge blandt landets skoleledere har ingen turdet kommentere forslaget.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med 
tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder 
i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.