Folkeskolens leder:

Gode råd om jobsøgning

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis du ønsker at skifte job efter sommerferien, venter der dig et stort researcharbejde. For efterhånden som meldingerne kommer ind fra kommunerne, bliver det klart, at vilkårene for at være lærer bliver endnu mere forskellige fra sted til sted, end de er i dag.

Hvis du gerne vil springe researchen over, kan du dog hoppe til bunden af denne leder - og få et par tip.

I øjeblikket udspiller der sig et afsnit i den efterhånden ret absurde serie om et vigtigt hjørne af lærernes arbejdsvilkår. Der skal nemlig skaffes plads til alle de lærere, der skal være på skolerne fra næste skoleår, efter at arbejdsgiverne i foråret fik gennemtrumfet, at lærerne har pligt til fuld tilstedeværelse.

Lovgiverne havde åbenbart glemt at tage kommunerne i ed, da Folketinget vedtog lov 409 om lærernes fremtidige arbejdstid. For der er ganske vist dele af loven, som der er debat om - se for eksempel en grundig diskussion mellem skoleledernes formand og DLF's formand for overenskomstudvalget inde i bladet. Men alle er dog enige om en ting:

Loven giver ikke en arbejdsgiver - kommunal eller privat - mulighed for at sende sine medarbejdere hjem for at arbejde - medmindre medarbejderen selv ønsker det.

Ergo skal der være plads til lærerne på skolen.

I Københavns Kommune har rådhuset udtænkt den ide, at lærerne kan sidde i undervisningslokalerne, når eleverne er gået hjem.

Planen er tre lærere per arbejdsplads i København

Arbejdsmiljøet er måske ikke det bedste, efter at eleverne har opbrugt ilten i løbet af dagen, men egentlig burde vel også eleverne have krav på et godt arbejdsmiljø? Så det problem burde kunne løses. Lærerne har brug for at anvende bøger og andre materialer, som så skal pakkes ud og ind. Det problem kunne vel også løses.

Det absurde opstår, når kommunen melder ud, at tre mennesker skal deles om en plads. De kan jo forberede sig på skift!

Vi lader billedet stå et øjeblik.

Man ser det for sig: I de få timer, hvor der ikke foregår undervisning i lokalet, skal tre lærere trække lod om, hvem der skal forberede sig. Eller skal undervisningen indrettes, så der hele tiden er en lærer, som ikke har elever og derfor kan bruge skrivebordet til at forberede sig?

Nå, nej, hun skal jo sidde i klasselokalet! Hvad bliver løsningen? Folkeskolen.dk følger sagen …

Og så de lovede tip til jobsøgningen: Går du efter aftalt arbejdstid, kan du enten tage til Silkeborg eller Lyngby-Taarbæk, hvor der er aftalt puljer til de forskellige opgaver. Det er ikke en dans på roser, bare noget, der minder om, hvordan det er i dag.

Aftale: Loft over undervisningstiden i Lynbgy-Taarbæk

Går du efter en god arbejdsplads på skolen, er Tagensbo Skole en københavnerskole, hvor alle har egen plads med relativ arbejdsro og plads til materialer. Men der er heldigvis mange skoler, hvor man stille og roligt er i gang med at finde ud af tingene. Så husk at følge med i næste episode. Den kommer også til din arbejdsplads!

Nye bygninger ændrede kulturen