Debat

Oplysning om nej

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor må en 'nej-kampagne' i dag ikke hedde en 'nej-kampagne, men skal kaldes en 'oplysningskampagne'? Det spørgsmål optager mig fortsat så meget, at jeg er nødt til at stille det!

Den 10. marts modtog alle kredsstyrelser et elektronisk brev fra en arbejdsgruppe, der havde besluttet at supplere foreningens oplysninger om det foreliggende overenskomstresultat med en alternativ oplysningskampagne. 'Vi synes, det er vigtigt at sikre, at alle inden urafstemningen den 20. april er bekendt med aftalens mulige konsekvenser. Med andre ord, vores kampagne er ikke en 'nej-kampagne', som pressen ynder at fremstille det. Dog vil det ikke være en hemmelighed, at afsenderne af kampagnen selv vil stemme nej'. Brevet er underskrevet af en række navngivne kredsformænd og hovedstyrelsesmedlemmer, hvoraf flere tidligere aktivt har deltaget i lignende 'nej-kampagner'.

Gruppen har senere udsendt den gule plakat 'OK 99: Er 2 og 2 fortsat 4?' Men selv om det kunne være fristende at spørge til, om ikke det udsendte materiale lægger op til en så ensidig beskrivelse og fortolkning af aftaleresultatet, at det vil være mere korrekt frem for oplysning at kalde det et forsøg på ren misinformation, vil jeg undlade at falde for denne fristelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For mig er det interessant, at en 'nej-kampagne' denne gang ikke må kaldes en 'nej-kampagne'. Hvorfor ikke? Skal svaret findes i den omstændighed, at alle - inklusive den pågældende arbejdsgruppe - ved, at problemerne bliver enorme, hvis medlemmerne igen stemmer et overenskomstresultat ned, og at de bliver næsten uovervindelige, hvis de, der agiterer for noget sådant, ikke har et realistisk bud på et alternativ.

Jeg skal tilføje, at jeg indtildette øjeblik ikke har hørt no-gen fra kampagnegruppen byde på alternativer - endsige realistiske alternativer til det foreliggende.

Jeg ved det ikke, men kunne godt tro, at gruppen med dens leg med ordene forsøger at fralægge sig ansvaret for eventuelt at komme til at fremkalde et 'nej'. Jeg tror imidlertid ikke, medlemmerne hopper på den. Jeg tror, at de medlemmer, der er blevet 'vejledt' til at stemme 'nej', vil have en klar forventning om, at de derigennem får et bedre resultat, og de vil have en klar forventning om, at de, der uanset kampagneform har talt for et 'nej', også kan levere varen.

Jeg synes, gruppen skylder os alle et svar!

For god ordens skyld: Kredsstyrelsen i Vejle Lærerkreds anbefaler enstemmigt medlemmerne ud fra en helhedsvurdering af resultat og situation at stemme 'ja' den 20. april!

Djon Bak

formand

Vejle Lærerkreds

Powered by Labrador CMS