Blog
0   940

Velkommen til det tysk-franske netværk

Abonner på nyt om Tysk og fransk i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

af Leon Aktor, formand for Fransk Fagudvalg i Sproglærerforeningen

Med dette første blogindlæg ønsker jeg alle jer tysk- og fransklærere velkomne på folkeskolen.dk’s faglige netværk for tysk og fransk. Jeg håber og tror at I vil bruge det flittigt som inspirationskilde og som et sted hvor I selv kan delagtiggøre kollegerne i jeres idéer, overvejelser og tvivl. Allerede nu hvor endnu ikke alle faglige netværk er oprettede, er der 17.000 som følger med på netværkene!

At være fransklærer kan for mange være en ensom oplevelse fordi man meget ofte er den eneste fransklærer på skolen. Der er ikke rigtig nogen at være i fagteam med, og den kollegiale snak om stort og småt i franskundervisningen er der tit kun mulighed for hvis man skulle være så heldig at få lov til at komme på et fransklærerkursus.

Derfor er det SÅ skønt at folkeskolen.dk nu har åbnet dette faglige netværk som vi i fransk deler med tysklærerne. Netværket indeholder bl.a. denne blog som går på skift mellem Fransk Fagudvalg og Tysk Fagudvalg fra Sproglærerforeningen, Fransklærerforeningens Folkeskolefraktion og Tysklærerforeningen for Grundskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

På netværket er der mulighed for at delagtiggøre andre i sine gode idéer, fortælle om vellykkede eller mislykkede undervisningsforløb, om materialer man synes fungerer godt, gøre opmærksom på link til fx sange, billeder, videoclip, hjemmesider og aktuelle aktiviteter på museer, i biografer og på teatre eller fx helt aktuelt Institut Français’ arrangement La Fête du théâtre hvor man kan tilmelde sit franskhold til at vise en hjemmelavet forestilling for andre franskhold. Man kan også rejse bredere diskussioner om undervisningens tilrettelæggelse og gennemførelse, om progression i forhold til fagmålene, om at få sine begynderelever godt i gang, om at bevare elevernes motivation, om hvad det egentlig vil sige at slutmålene i 9. klasse skal svare til A2 i den europæiske referenceramme osv.

Eller hvad med fransks og tysks stilling i folkeskolereformen, fx at fransk og tysk som 2. fremmedsprog bliver bindende til og med 9.klasse og kun i yderst sjældne tilfælde kan stoppes efter 6. klasse. Eller at valgfagsfransk og -tysk som 3. fremmedsprog altså er treårige forløb med 4 ugentlige timer hvis eleverne skal kunne gå til 9. klasseprøven. Eller at de kommende Forenklede Fælles Mål flytter fokus fra at være undervisningsmål til at blive læringsmål.

Jo, der er nok at læse og skrive om som tysk- og fransklærer og selvfølgelig meget mere end jeg her har nævnt. Jeg skulle tage meget fejl hvis ikke I først og fremmest er interesserede i inspiration og idéer til den daglige undervisning. Derfor opfordrer jeg jer til tit at dele jeres idéer og tanker om den gode tysk- og franskundervisning med os andre.  Hold jer ikke tilbage!

Til slut et par nyttige link til fransklærerne:

En guldgrube af praktiske idéer direkte til undervisningen er www.fransksprog.dk/. Der er også masser af inspiration på www.pspraktisksprog.dk/.

Viel Glück – bonne chance !


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
947 andre er allerede tilmeldt