Anmeldelse Letlæsning
0   744

Den svære integration i et let sprog

En velmenende historie med en misvisende titel.

Ayses pyjamasfest

Fakta


Titel
Ayses pyjamasfest

Forfatter
Özlem Sara Cekic

Illustrator
Runa Steppinge

Pris
147

Sider
56

Serie
Vild Dingo

Forlag
Gyldendal

Louise og Anne vil gerne holde en pyjamasfest, men Ayse skal være med. De tre piger lægger derfor en plan for, hvordan de kan overtale Ayses forældre. De vil få deres forældre til at mødes og lære hinanden at kende. Planen lykkes dog ikke uden pinlige situationer, såsom at Annes far glemmer at tage skoene af, inden han går ind i Ayses hjem, endog med en klirrende plastpose. Det får alle alarmklokker til at ringe om fordrukne danske mænd, men det viser sig senere, at det blot er et par glas agurker.

Artiklen fortsætter under banneret

Men mødet mellem forældrene lykkes over al forventning, især fordi de etnisk danske forældre hjælper, da Ayses bror er kommet til skade og er kommet på hospitalet. Alt ender i fryd og gammen, og pigerne får lov at holde deres pyjamasfest, som vi måske får lov at høre om i en anden bog. Så bogens titel er faktisk lidt misvisende.
En fin og velmenende historie af en person, vi hidtil har kendt som folketingspolitiker og nu altså også som børnebogsforfatter.
Runa Steppinge har illustreret med lette akvareltegninger, der fint følger stemningen i bogen med en måske for voksent udseende Ayse. 
Bogen handler om den svære integration, hvor forældrene ofte kommer til kort med fordomme, og hvor børnene må klare ærterne. Mødet mellem forældrene er genialt udtænkt af pigerne. Med fare for at blive opfattet som negativ falder det dog mig for brystet, at man finder det naturligt, at de etnisk danske børn selvfølgelig spiser den kurdiske mad, der serveres, og oven i købet finder den interessant.
Bogen er i serien "Vild Dingo" og har lix 21 og henvender sig især til piger i 4.-5. klasse. Den anbefales.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.709 andre er allerede tilmeldt