Debat

I can hop, I can run

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Engelsk i 1. klasse! Jeg mener nu, at det er bedst, at eleverne lærer deres modersmål ordentligt, før man begynder med noget andet.

Den eneste grund til at lære ungerne engelsk så tidligt skulle være, at man mener, at de skal forstå alle reklamerne, som jo er affattet på en ejendommelig art pidgin, hvori indgår engelsk på et yderst primitivt niveau.

Det beviser blot, at »de kloge eller smarte«, altså reklamefabrikanterne, nok kunne have haft behov for engelsk på et noget højere plan. Tag blot et udtryk som »Sale«. Det rigtige og dækkende udtryk er vel udsalg. Det er jo trods alt Danmark, de handler i, og ikke England.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I min aktive tid gjorde vi et stort nummer ud af at understrege, at vi ikke uddannede elever til gymnasiet, ej heller arbejdere til industrien eller andre specifikke områder. Vi forsøgte efter bedste evne at give vore elever en solid baggrund, så de selv kunne vælge, når de nåede den alder.

(Forkortet af redaktionen)