Debat

Ekstra Bladet vil vinde på et nej

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til at begynde med vil jeg gerne medgive Georg Møller Pedersen fra Aalborg, at vi i forbindelse med en konflikt ikke har et konflikttema. Man kan stå fast på sine principper, så meget man vil, men hvis man ikke har folkelig opbakning omkring konflikten, så er slaget tabt på forhånd.

Vi skal stemme om en aftale, som har et par knaster, men alt i alt kan jeg stemme for. Bliver resultatet nej, forudser jeg, at lærerstanden som helhed vil ryge ud i en meget stor offentlig modstand.

I en tid hvor der bliver regnet meget på den nye aftale, vil jeg komme med en beregning, som meget vel kan blive en realitet. I dagens anledning har jeg lånt et par Ekstra Blad's-briller med sensationsstyrke plus i glasset og med større oplag for øje.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har en bruttoarbejdstid på 1.924 timer. Minus ferie og helligdage 251,6 timer, så er vi på 1.672,4 timer. Vi trækker den betroede tid fra, som er 400 timer, så er vi på 1.272,4 timer.

Når nu jeg har Ekstra Blad's-briller på, så trækker jeg timer som klasselærer fra, som er minimum 75 timer, nu er jeg så på 1.197,4 timer. Dividerer jeg så dette tal med 200 arbejdsdage, får jeg: 5,987 timer per dag.

Nu har jeg så Ekstra Bladets forside til næste formiddag: 'Lærerne i konflikt - vil ikke være på arbejdspladsen seks timer om dagen!'

Jeg ved godt, at mange vil komme med indvendinger omkring mit regnestykke, men jeg tror, at vi vil blive mødt med beregninger som denne fra pressen. Jeg ved godt, at virkeligheden ser anderledes ud, men vi må ikke undervurdere pressens indflydelse. Vi får ingen folkelig opbakning ud af regnestykker som dette, men størstedelen af offentligheden vil læse dem. Jord- og betonarbejderen, der arbejder fra 7 til 15, får vi ingen støtte fra, og regnskabschefen, der arbejder 10-11 timer i døgnet, vil heller ikke møde os med sympati. Når vi så samtidig siger nej til en betydelig lønstigning, ja så bliver vi sikkert betegnet som tåber. Aftalen skal ses ud fra den politiske virkelighed, som har været Mogens Lykketofts udspil med 100 procent lederstyret arbejdstid. Nej-sigeren vil hævde, at vi kan argumentere for, hvorfor vi stemte nej. Jeg tror ikke, vi kan overbevise folk, hvis de ser beregninger i pressen, som minder om den, jeg har lavet. Hvis man som nej-siger tror, at vi kan beholde den nuværende aftale ved at stemme nej, så er man efter min mening naiv, den nuværende aftale er død og borte i år 2000. Med det fokus, der har været på vores job i mange år, og med den defensiv, som vi altid er i, er det på tide, at vi viser befolkningen, at vi følger med udviklingen på det offentlige arbejdsmarked, og vi er parate til at omstille os.

Vi har ikke et konflikttema, der kan give os en bedre aftale!

Stem ja!

Jesper Schou Christensen

overenskomstansat

kommunerepræsentant

Hjørring-Hirtshals Lærerkreds