Anmeldelse Fysik/kemi
0   557

Rigtig godt gået

"Xplore" lever til fulde op til ethvert lærebogsmateriales fornemmeste opgave, at være dækkende for faget. Stor ros for at lægge op til tværfaglighed mellem naturfagene.

Xplore Fysik/kemi 9

Fakta


Titel
Xplore Fysik/kemi 9

Forfatter
Asbjørn Petersen, Anette Gjervig Pedersen

Pris
190

Sider
128

Serie
Xplore

Type
Elevbog

Forlag
GO Forlag


Titel
Xplore Fysik/kemi 9

Forfatter
Asbjørn Petersen, Anette Gjervig Pedersen, Nanna Filt Christensen

Pris
36

Sider
40

Serie
Xplore

Type
Elevhæfte

Forlag
GO Forlag


Titel
Fysik/kemi 9

Forfatter
Asbjørn Petersen, Nanna Filt Christensen

Pris
490

Sider
283

Serie
Xplore

Type
Lærerhåndbog

Forlag
GO Forlag

"Xplore" prioriterer forsøgsarbejde, praktiske aktiviteter og mundtlighed højt. Det er tydeligt, at forfatterne vil have eleverne, ikke læreren, i læring.

Artiklen fortsætter under banneret

Systemet lever til fulde op til ethvert lærebogsmateriales fornemmeste opgave, at være dækkende for faget. Undervisningspakken indeholder få velvalgte temaer, som behandles fagligt dækkende i forhold til Fælles Mål.
 "Xplore Fysik/kemi" består af elevbog, elevhæfte, lærerhåndbog og e-bog. De enkelte dele spiller fint sammen. I elevbogen er der henvisninger til fordybelse i elevhæftet. Her er der oplæg til, at eleverne kan arbejde med praktiske aktiviteter, forsøgsarbejde, repetere og arbejde videre med stoffet fra elevbogen. E-bogen er en digital udgave af elevbogen og opbygget som en bladreudgave af den trykte bog.
 De enkelte kapitler i bogen er delt ind i tre dele: En indledning med "den gode historie", som rammesætter kapitlet. Faglig fordybelse med formidling af kernefaglighed og oplæg til forsøgsarbejde. De enkelte kapitler afsluttes med opsamling og oplæg til valgopgaver. Valgopgaverne er uddybet i lærerhåndbogen.
I 9. klasse behandles radioaktivitet, energi, lys og farver, Jordens udvikling, "Du bliver, hvad du spiser", og bæredygtighed. Tre af kapitlerne lægger op til tværfagligt arbejde med biologi og geografi. I 9. klasse er de tværfaglige emner energi, Jordens udvikling og bæredygtighed. Et meget positivt træk i en tid, hvor naturfagene knyttes tættere og tættere sammen. Eleverne – og vi andre uden for skolens mure – oplever nemlig ikke naturfagene fragmenteret i kunstigt tilrettelagte fag som fysik, kemi, biologi og geografi. I dag er fysik og kemi slået sammen i grundskolen, og geografi er et syntesefag med naturgeografi, geologi, kulturgeografi, samfundsfag med mere.
Der er rigtig mange fælles indgange til at arbejde sammen om naturfaglige temaer, som kan danne grobund for en helhedsforståelse af den verden, vi lever i. Stor ros til GO Forlag for at integrere den del i alle "Xplore"-systemerne. Jeg ser frem til, at systemerne bliver suppleret med emnebøger eller temaer på nettet om velvalgte faglige områder, der fuldender missionen med fuld integration af fagene.
"Xplore Fysik/kemi" fremstår med indbydende layout, korte og overskuelige tekster suppleret med masser af illustrationer og billeder som et godt bud på et dækkende system til den faglige og flerfaglige undervisning i fysik/kemi.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.373 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen