Debat

Vi mener stadig det samme

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlemmerne i DLF udtrykte før overenskomstkongressen, at:

- vil vil ikke have mere undervisning

- vi vil have tid til forberedelse

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- vi vil have tid til samarbejde.

Forslaget til arbejdstidsaftale lever ikke op til kongressens vedtagelse, som skulle være en formulering af dette. 'Den samlede tid til forberedelse og efterbehandling skal bringes i overensstemmelse med de øgede krav til undervisningen i folkeskolen'.

Dele af tiden til forberedelse og efterbehandling og tiden til samarbejde lægges ud til lokale forhandlinger. Her bliver det den kommunale velvilje (økonomi), som bliver udslagsgivende for, om der afsættes den fornødne tid til arbejdet.

Sammenhængen mellem undervisning og forberedelse bliver brudt. Den enkelte lærer med megen undervisning kan pålægges flere undervisningsopgaver uden at få mere forberedelsestid.

Vi mener stadig det samme som medlemmerne.

Kredsstyrelsen i Østhimmerlands Lærerkreds opfordrer derfor alle medlemmer til at stemme nej til overenskomsten den 20. april.

Kredsstyrelsen opfordrer vore forhandlere til at forsøge at nå et nyt resultat, som:

- Centralt sikrer tiden til forberedelse til den enkelte lærer.

- Centralt sikrer en sammenhæng mellem tiden til undervisning og tiden til forberedelse og samarbejde.

Johnny Lorentsen

Østhimmerlands Lærerkreds