Anmeldelse

Børnesexskandalen

Børnesexskandalen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg læser ikke Ekstra Bladet - jeg orker ikke hver eneste dag at få en gyser om straffeloven og dens overtrædere. Men på sin vis gør avisen et godt stykke arbejde, for vi må aldrig glemme offeret for spritbilisten, den voldelige sindssyge eller den pædofile.

Fakta:

Titel: Børnesexskandalen

Sider: 16 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: Ekstra Bladet Skole

Folkedomstolen er hård, og den kan få vores pis i kog hver dag. Måske bliver vi dermed lette ofre for de spindoktorer, der elsker at simplificere ting. "Jøder er griske og nærige", "muslimer er terrorister" og "de arbejdsløse er nogle nasserøve" er eksempler på, at enkeltsager i den politiske vridemaskine kan blive til farlige generaliseringer (første eksempel er fra 30'ernes Tyskland, resten er fra nutiden - kan I se ligheden?)

Derfor er jeg skeptisk over for Ektra Bladets motiver, men skoleavisen om børnesex er god. Det er noget, forældre, lærere og børn skal vide noget om. Her har tillægget en mission. Jeg kan godt lide, at man ikke giver sagen en pædagogisk spændetrøje på, og at sagerne er velbeskrevne uden at slime.

Brug tillægget i klassen og måske til et forældremøde til debat om, hvordan vi sikrer børnene, men også hvad der kan gøres for alle sagens parter.

Men som det ofte sker i Ekstra Bladet, mangler jeg en indsats mod selve problemet. Man efterlyser flere historier - det sælger godt, og det skulle det gerne blive ved med. Men der er ikke ét ord til politikere eller andre magthavere om at bekæmpe problemet. Hvordan kan man kurere de pædofile, og hvordan hjælper man bedst de ramte familier? Man løser ikke problemer ved at pege fingre ad dem.