Debat

Ja til fremtidens folkeskole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Lærerforening har med det foreliggende overenskomstresultat lagt et offensivt og konstruktivt grundlag for fastlæggelse af lærernes løn- og arbejdsforhold ved overgangen til det næste årtusinde.

Overenskomstresultatet giver lærerne deres professionelle råderum tilbage, så dialogen igen bliver et bærende element i det daglige arbejde. En dialogform, som er fremtidsrettet og dermed giver mulighed for at være med til at præge udviklingen i folkeskolen og dermed egne arbejdsvilkår.

Jeg stemmer:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- Ja til en arbejdstidsaftale, der sikrer lærerne tid til varetagelse af de opgaver, som en skoledag fordrer. En arbejdstidsaftale, som med udgangspunkt i værdibaseret ledelse bygger på dialog mellem leder og lærere og dermed sikrer råderum til den professionelle lærer og til lærertemaet.

Et råderum, som:

- forbedrer det psykiske arbejdsmiljø

- sikrer lærerne tid til løsning af opgaverne

- sikrer sammenhæng mellem mål og ressourcer

- sikrer en fortsat kvalitetsudvikling af folkeskolen

- sikrer lærernes status

og dermed samlet sikrer en forbedring af medlemmernes løn- og arbejdsforhold.

- Ja til en lønaftale, der i perioden giver alle en betragtelig højere løn og samtidig sikrer medlemmerne en fremtidig lønudvikling også på lokalt niveau.

- Ja til en bedre pension. For de overenskomstansatte via en højere begyndelsesløn og et højere pensionsbidrag (gennembrud af 15-procent-niveauet). For 'den lukkede gruppe' via en forhøjelse af pensionsløntrinnet.

- Ja til tre feriefridage.

- Ja til fastholdelse af reguleringsordningen (sikring af en parallel lønudvikling mellem offentligt og privat ansatte).

- Ja til et overenskomstresultat, som syntes uopnåeligt for ganske kort tid siden. Et resultat, som ikke med rimelighed begrunder et nej og dermed konflikt/strejke for medlemmerne af Danmarks Lærerforening. Selvom der også er elementer i aftalen, som kan blive bedre og bliver det ved kommende overenskomstforhandlinger, er det ikke elementer, som vil kunne bære en konflikt.

- Ja til, at Danmarks Lærerforening gennem forhandling med arbejdsgivermodparten fortsat selv er med til at bestemme rammerne for lærernes daglige arbejde.

Jeg stemmer ja ved urafstemningen den 20. april.

Niels Thulin

formand

Roskilde Lærerforening