Debat

Stem ja til børnehaveklasseledernes resultat

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aftalen ligger i sin fulde ordlyd hos tillidsrepræsentanterne, men skal alligevel her have en kommentar med fra mig.

Under overskriften 'Stem ja - til at købe katten i sækken' i særnummeret antydede jeg forhåbninger til, at 'katten ville være god nok'. Nu har vi fået den at se. Det var ikke en racekat, men en god, gedigen huskat, som jeg tror vi kan få rimelig glæde af.

Med udgangspunkt i fraktion 2's specielle overenskomstkrav 'En tilnærmelse til lærernes arbejdstidsaftale, specielt med henblik på akkordlægning af visse opgaver' må vi sige, at kravet er indfriet. Ligeledes er det generelle krav om højere løn også faldet ud til børnehaveklasseledergruppens fordel.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

En talemåde siger: Hvis man får alle sine krav indfriet, har man stillet for få, og som ved enhver overenskomstforhandling er der også denne gang et men! Vi fik ikke en akkordlægning af klasselæreropgaven i lighed med lærernes. Men vi har dog, efter et ufatteligt sejt træk fra vore forhandlere, opnået, at opgaven er nævnt som en del af børnehaveklasselederens arbejde, og at der dermed skal forhandles tid til den lokalt.

Overenskomstdebatten har denne gang haft et stærkt religiøst præg. Mange debatindlæg begrundes med tro og dokumenteres samtidig med hårde 'facts' i form af regnestykker. Ja- og nej-sigere kan med de samme tal få stort set modsatrettede resultater.

Ingen kan med sikkerhed vide, hvordan afstemningsresultatet bliver, men skulle det ende med forligsmandens indblanding, har børnehaveklasselederne nu et resultat, som er et godt udgangspunkt.

Jeg tror dog ikke på, at aftalen vil kunne forbedres ved en konflikt, så med de samme begrundelser som i mit indlæg i særnummeret vil jeg stadig opfordre børnehaveklasseledere til at stemme ja!

Randi Bøyesen

børnehaveklasseleder

medlem af hovedstyrelsen