Matematik indskoling
0   777

Gratis online-kursus i GeoGebra

Torsdag den 19. december er der mulighed for at blive klogere på brugen af GeoGebra i undervisningen. Tre matematiklærere, -vejledere og –konsulenter arrangerer et online-møderum med plads til alle interesserede, hvor de gennemgår nogle matematikopgaver fra afgangsprøverne.

"Vi er nogle stykker, der i en sen nattetime på GeoGebrakonferencen i efteråret stak hovederne sammen og kom op med en plan om at lave gratis online kurser/faglige klubber om GeoGebra i matematikundervisningen", skriver Bo Kristensen, Rikke Teglskov og Martin Thun Klausen i en mail til folkeskolen.dk.

Møderne foregår online i møderum, og alle er velkomne. De tre initiativtagere kalder møderne for hangouts og vil lægge link op til møderummet torsdag ved 19-tiden på SkoleKoms matematikkonfrence. Man kan allerede få linket her:  https://c.deic.dk/m138610047277 

GeoGebra-folkene åbner linket kl 19.45 torsdag og lukker interesserede ind fra det tidspunkt.

Klokken 20 til 21 torsdag kører sessionen. De bruger en professionel konferenceplatform fra Adobe, som University College Lillebælt stiller til rådighed.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Et forum for alle

"Vi illustrerer ting ved at dele vores skærme og forklare ind over, mens vi laver tingene. Projektet er opstået som et resultat af vores store interesse for udvikling af god matematikundervisning, og der er ingen økonomiske interesser forbundet med det", skriver de tre initiativtagere.

De har allerede holdt en forsøgsgang med ti deltagere. Se en optagelse via link til højre for artiklen her.

"Det er meningen, at det foregår i en uformel og uforpligtende stemning, og det er ment som et forum, hvor alle skal kunne komme ind og blive klogere", fortæller Bo Kristensen.

Først vil de hver gennemgå et prøveoplæg i et hug for at give et billede af, hvordan opbygningen af løsningen ser ud. Derefter er der ti minutter til at deltagerne kan prøve selv. Her kan man stille spørgsmål undervejs i chatten. Til sidst gennemgår de tre opgaver trin for trin.

Bo Kristensen vil gennemgå en FSA-opgave fra maj 2011. Det er opgave 3.3, der handler om en bane til at erobre flaget. Rikke Teglskov vil gennemgå en opgave fra FS10 fra december 2013, hvor man skal indsætte et billede i GeoGebra og arbejde ud fra dét. Martin Thun Klausen vil gennemgå en opgave om søvnvaner fra FSA maj 2011 - opgave 1.

 Se torsdagens session: https://c.deic.dk/p5bro7du6z9/

 Gruppen har oprettet en Facebook-gruppe. Her kan alle følge med i kommende sessioner:  https://www.facebook.com/groups/geogebrahangouts/

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.295 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
756 andre er allerede tilmeldt