Tjenestemandspension
0   410

EU-dom: Rådighedsløn til fyrede tjenestemænd

Det er slut med den økonomiske fidus ved at fyre pensionsmodne tjenestemænd. En EU-dom betyder, at tjenestemænd der bliver fyret efter at de er fyldt 65 år, skal have rådighedsløn i tre år, skriver Politiken. Det har den danske stat ellers sparet tidligere, når de har valgt at afskedige pensionsmodne tjenestemænd. Det er fagforeningen Djøf, der har kørt sagerne og vundet ved EU-domstolen. Konsulent i DLF Karen Andersen fortæller, at det i DLF drejer sig om et to-cifret antal sager, hvor foreningen har krævet efterbetaling. Spørgsmålet er nu, om kommunerne vil følge de nye retningslinjer i Moderniseringsstyrelsen eller om DLF skal igennem et antal retssager.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
624 andre er allerede tilmeldt