Skriv OmSorg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kræftens Bekæmpelse udskriver 5. september - 5. oktober essaykonkurrencen »Skriv OmSorg«. Den henvender sig til elever fra 8.-10. klasse, der har prøvet at miste.

Oplægsholder Lotus Turèll er medarrangør af konkurrencen og sidder i dommerpanelet. Læs mere på www.cancer.dk/omsorg

Hvorfor engagerer du dig i »Skriv OmSorg«?

»Jeg mistede selv min far, da jeg var 14. Dengang oplevede jeg, hvor vigtigt det er at få nogle af sine følelser ud. Selv voksne mennesker kan have svært ved at takle tab, men som barn og ung har man slet ingen forudsætninger for at vide, hvad sorg er. Jeg følte mig i lang tid skør, fordi jeg ikke kunne finde op og ned på noget som helst. Jeg skrev selv en smule dengang, men slet ikke nok. Lidt kærlig opfordring kunne have hjulpet mig på vej. Det vil jeg gerne give nogle unge mennesker nu«.

Er det nok at skrive et essay om sine følelser?

»Nej, men det er et stort skridt på vejen til at få åbnet op for boblen med følelser. Når man først går i gang med at sætte ord på sorgen, kan man mærke, at det føles helt vildt godt, og så bliver man forhåbentlig ved. Ligesom hvis man sætter to tunge plastikposer ned efter en lang indkøbstur. En 'ah-fornemmelse'«.

Hvad kigger du efter hos en vinder?

Vi er ligeglade med det sproglige, det her er ikke en stileøvelse. Vi kigger efter en skribent, der på sin egen, ærlige måde får sat ord på sine følelser, og det kan enten være en trist historie eller en solstrålehistorie. Vi skal kunne mærke afsenderen«.

lwn@dlf.org