Selina Juul er drikkraften bag forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad. Hun er også initiativtager til en ny undersøgelse, der ser på, hvilke fødevarer danskerne smider ud.

Fyldte køleskabe giver madspild

Danskerne smider nødig kød i skraldespanden, mens tilbehør hurtigt ryger ud. Det viser en ny analyse, som offentliggøres nu.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er især aftensmaden, som danskerne smider ud, når de ikke får spist op. Det er meget sjældent æg, fisk og fersk kød som smides ud, mens tilbehøret til aftensmaden langt oftere ryger i skraldespanden, viser en markedsanalyse om danskernes madspild af forskellige fødevarer som Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad i fællesskab står bag.

Nyt undervisningsmateriale skal stoppe madspild

"Undersøgelsen skaber vigtig ny viden i sagen imod madspild. Resultaterne viser, at madspild ikke bare er madspild. Der er store forskelle imellem de enkelte typer af fødevarer. Som branche kan vi dermed arbejde mere præcist imod madspild ved at tage udgangspunkt i de konkrete udfordringer, som forbrugerne har. Det er et vigtigt bidrag i forhold til at kunne iværksætte konkrete tiltag for at begrænse madspildet", lyder det fra forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer Marianne Gregersen i en pressemeddelelse.

Selina Juul som står bag forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har flere råd til, hvordan man undgår madspild i husholdningen.

"Nemme tips kan for eksempelvis være at snuppe et billede af sit køleskabsindhold med sin smartphone, inden man tager ud og handle. Madspildet ved aftensmaden kan undgås, hvis man bevist planlægger at lave mad til flere dage - derved bliver resterne fra i går til en ny ret i dag. Det er desuden en god idé altid at stille de ældste fødevarer forrest i køleskabet for at være sikker på at få dem brugt op. Og især her op til juletiden, hvor danskerne plejer at smide mere kød ud end normalt, bør man være ekstra opmærksom ved for eksempelvis ikke stille al mad frem på julefrokostbordet på én gang. Generelt bør man gøre plads til julen i sit køleskab, køkkenskabe og fryser, så man har plads til al overskudsmaden".

Læs mere

Markedsanalyse:Danskernes madspild af forskellige fødevarer