0   238

Fyldte køleskabe giver madspild

Danskerne smider nødig kød i skraldespanden, mens tilbehør hurtigt ryger ud. Det viser en ny analyse, som offentliggøres nu.

Det er især aftensmaden, som danskerne smider ud,
når de ikke får spist op. Det er meget sjældent æg, fisk og fersk kød som smides ud, mens tilbehøret til aftensmaden langt oftere ryger i skraldespanden, viser en markedsanalyse om danskernes madspild af forskellige fødevarer som Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad i fællesskab står bag.

"Undersøgelsen skaber vigtig ny viden i sagen imod madspild. Resultaterne viser, at madspild ikke bare er madspild. Der er store forskelle imellem de enkelte typer af fødevarer.
Som branche kan vi dermed arbejde mere præcist imod madspild ved at tage udgangspunkt i de konkrete udfordringer, som forbrugerne har. Det er et vigtigt bidrag i forhold til at kunne iværksætte konkrete tiltag for at begrænse madspildet", lyder det fra forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer Marianne Gregersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Selina Juul som står bag forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har flere råd til, hvordan man undgår madspild i husholdningen.

"Nemme tips kan for eksempelvis være at snuppe et billede af sit køleskabsindhold med sin smartphone, inden man tager ud og handle. Madspildet ved aftensmaden kan undgås, hvis man bevist planlægger at lave mad til flere dage - derved bliver resterne fra i går til en ny ret i dag. Det er desuden en god idé altid at stille de ældste fødevarer forrest i køleskabet for at være sikker på at få dem brugt op. Og især her op til juletiden, hvor danskerne plejer at smide mere kød ud end normalt, bør man være ekstra opmærksom ved for eksempelvis ikke stille al mad frem på julefrokostbordet på én gang. Generelt bør man gøre plads til julen i sit køleskab, køkkenskabe og fryser, så man har plads til al overskudsmaden".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
4.129 andre er allerede tilmeldt
Vind et weekendophold

Like Folkeskolen på Facebook og deltag i lodtrækningen om et weekendophold for to på et af de skønne Sinatur-hoteller med alt betalt!