Debat

Hverken mere tid eller mere energi

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seks undervisningstimer mere per uge!

Hvad har hovedstyrelsen tænkt med Overenskomst 99?

Hvornår har den enkelte i hovedstyrelsen sidst haft undervisningstimer i folkeskolen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

En dygtig, engageret, ansvarsbevidst og 56-årig lærer, der i dag har 24 undervisningstimer, skal i år 2000 have 30 timer per uge, har vor inspektør regnet ud.

Omtalte kollega var ved at bukke under, da han havde 26 undervisningstimer per uge. Hvordan skal han klare 30 timer?

Undervisningstillæg giver hverken mere tid eller mere energi.

Alt for mange gange står der i Overenskomst 99, at der lokalt kan aftales. Men kommunerne fattes penge og har derfor ikke noget at gøre godt med.

Dette er nogle af grundene til, at vi stemmer nej, og at vi anbefaler et nej.

Grethe Aaquist

Christiansfeld

Svar

Jeg kan ikke vide, på hvilken baggrund din inspektør kommer frem til et resultat på 30 timers undervisning om ugen. Men det kan ikke være et tal, han er nået frem til ved at læse aftaleteksten. Det er et helt urealistisk højt tal, som intet har med hverken aftalen eller virkeligheden at gøre.

Lad mig slå fast, at der i denne arbejdstidsaftale ikke lægges op til færre ressourcer til at løse opgaverne. Der er samlet set ingen ændringer i det overordnede ressourceforbrug, men der er tværtimod lagt op til, at puljen til samarbejde og udvikling netop kan tilgodese de lærere, som i forvejen har flest undervisningstimer. Lokalt vil det give bedre mulighed for at mindske arbejdspresset for den enkelte og forbedre arbejdsmiljøet generelt. Eller sagt på en anden måde, så vil der blive rige muligheder for at tage individuelle, kollegiale og solidariske hensyn, når skemalægningen skal på plads.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF

Powered by Labrador CMS