Anmeldelse Skønlitteratur
0   648

Ikke en helt klar stjerne

Letlæst fart og tempo, men helten forbliver en lidt fjern figur i ny serie af den prisbelønnede Benni Bødker.

Orion - Terror i lufthavnen / Orion - Den sidste superhelt

Fakta


Titel
Orion - Terror i lufthavnen / Orion - Den sidste superhelt

Forfatter
Benni Bødker

Illustrator
Peter Snejbjerg

ISBN
987-87-02-13330-1

Pris
147

Sider
42

Type
Terror i lufthavnen

Forlag
Gyldendal


ISBN
987-87-02-13329-5

Pris
147

Sider
38

Type
Den sidste superhelt

Orion er et stort og klart stjernebillede på den nordlige himmelkugle, der især er fremtrædende på den sydlige nattehimmel om vinteren, men det er også en superheltefigur i Benni Bødkers nye serie i ”Vild Dingo”. Orions hovedfjende er den dødsensfarlige Demonaz, der kan udspy livsfarlige flammer.
Handlingen i bind et, ”Orion – Den sidste superhelt”, starter et år tilbage, hvor Orion på et hængende hår får nedkæmpet Demonaz i en altødelæggende kamp, som Orion vinder på det alleryderste, men Demonaz er aldeles ikke færdig, han vender tilbage. Og en ny livsfarlig kamp venter, men selvfølgelig redder Orion sig selv og indtil flere mennesker ud af skyskraberen, som Demonaz har placeret bomber i. Men i stedet for taknemlighed oplever Orion nu folks vrede over, at han, superhelten, bringer folk i fare.
I bind to, ”Orion – Terror i lufthavnen”, går handlingen først fem år tilbage, hvor Orion og hans forældre oplever, at en kæmpedæmning krakelerer, mens de kører ud over den, men Orion sørger med sine kæmpekræfter for at holde dæmningen fra at krakelere fuldstændig i så lang tid, at så mange som muligt kan komme i sikkerhed. Desværre mister han sine forældre ved ulykken.
I lufthavnen finder Orion ud af, at en bombe er anbragt i et fly, der allerede er på startbanen. På mirakuløs vis får Orion sig bragt om bord på flyet, hvor han opdager, at piloten er Demonaz. Alligevel lykkes det Orion at få flyet manøvreret ud over havet, hvor det eksploderer, i stedet for som planlagt over storbyen Megapolis, og Orion kaster sig ud fra flyet og redder livet i sidste øjeblik.
Orions udstyr er en scanner, en forstærket heldragt, en flybot, der gør det muligt for Orion at flyve, og en stunner, en slags våben, og en motorcykel, alt sammen ret science fiction-agtige ingredienser.
Der er høj fart og tempo over de to første bøger i serien om Orion, men man er endnu ikke rigtig tæt på at få at vide, hvem drengen Orion egentlig er, og hvor han har fået sine enorme kræfter fra. Det vil forfatteren øjensynlig give sine læsere i små doser i de kommende udgivelser.
Peter Snejbjerg har illustreret loyalt med dramatiske og farverige billeder. Den læsepædagogiske bearbejdelse står Merete Ross for.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.507 andre er allerede tilmeldt