Debat

Jeg er skam min egen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af bladets jubilæum vil jeg gerne bringe en varm tak for Folkeskolens altid ihærdige kamp for lærernes forhold. Måske er bladet og dets artikler ikke altid blevet modtaget med velvilje, men skiftende redaktører har holdt linjen og fremhævet, at Folkeskolen er et frit blad, hvis ledere ingen kan diktere. I modsat fald ville bladet hurtigt ende som et menighedsblad.

Som tidligere formand for foreningens (for længst nedlagte bladudvalg) og medlem af hovedstyrelsen under tre redaktører, Albert Johansen, Jens Christian Jørgensen og nuværende Thorkild Thejsen, har jeg mange gode og hyggelige minder. Tak for det.

Lad mig slutte med en »historie« fra Albert Johansen. Albert blev bebrejdet, at der ofte var stavefejl i Folkeskolen. Hans svar var: »Jeg kunne ikke drømme om at fratage læserne den åndelige tilfredsstillelse ved at finde fejlene«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Et stort tillykke til foreningen og redaktionen med ønsket om, at I stadig vil leve op til, at bladet kan sige: Jeg er skam min egen!