Forenede Demokrater efter partiets stiftelse i sommer. Partiet var tæt på at få et mandat i Kalundborg byråd, men ingen af de i alt 17 opstillede kandidater endte med at blive valgt til kommunalvalget.

Lockoutpartiet stemt ude af kommunalpolitik

Det lærerstiftede parti Forenede Demokrater har ikke fået kandidater i byrådet i nogen af de otte kommuner, hvor de stillede op. Nu ser de fremad mod Folketingsvalget.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingen af de 17 kommunalvalgskandidater fra Forenede Demokrater fik stemmer nok til at skaffe sig en plads i det lokale byråd. Partiet selv oplyser, at de har fået mellem 0,5 og en procent af stemmerne i de kommuner, hvor Forenede Demokrater har opstillet kandidater.

Forenede Demokrater blev stiftet af en gruppe lærere efter lockouten, og partiet kastede sig ud i valgkampen blot fire måneder gammelt. Alderen taget i betragtning er formand Tina Holm tilfreds med partiets valgresultat.

Se hvad lockoutpartiets kandidater mener

"I forhold til det forventede er det gået rigtigt fint. Vi er stolte af at vi overhovedet har fået nogle vælgere til at stemme på os, når man tænker på vores økonomiske situation og vores mulighed for at gøre opmærksom på os selv", siger Tina Holm.

Ifølge formanden har det primære mål for Forenede Demokrater hele tiden været at stille op til Folketingsvalget, og kommunalvalget har primært været en måde at skabe opmærksomhed om partiet og få erfaring med at føre deres politik.

Lockout fører til nyt parti

"Vi går direkte efter folketingsvalget. Der er fuld skrue på at skaffe underskrifter, finpudse vores politik og etablere nye lokalforeninger. Vi har vundet en masse erfaring i den kommunale valgkamp, som vi kan bruge, når det virkelig går løs", siger Tina Holm.

Vi er blevet hørt I Assens stillede partiet med tre kandidater, og i alt fik de 131 stemmer. En af kandidaterne er lærer Henrik Halle.

"Det havde da været sjovere, hvis vi havde fået 600 stemmer. Men fra start var vores formål at blive hørt og gøre partinavnet kendt. Den plan synes jeg, er lykkedes", siger Henrik Halle.

Lockoutparti på vippen i Frederikshavn

Han fik selv 30 personlige stemmer til valget og var nummer tre på listen. For Henrik Halle var lokal-valget mest af alt øvelse til det folketingsvalg, han virkelig brænder for.

"Jeg havde ikke regnet med at komme i byrådet. Det er mit håb, at partiet vil opstille mig som kandidat til folketingsvalget", siger Henrik Halle.