Forenede Demokrater
0   467

Lockoutpartiet stemt ude af kommunalpolitik

Det lærerstiftede parti Forenede Demokrater har ikke fået kandidater i byrådet i nogen af de otte kommuner, hvor de stillede op. Nu ser de fremad mod Folketingsvalget.

Ingen af de 17 kommunalvalgskandidater fra Forenede Demokrater fik stemmer nok til at skaffe sig en plads i det lokale byråd. Partiet selv oplyser, at de har fået mellem 0,5 og en procent af stemmerne i de kommuner, hvor Forenede Demokrater har opstillet kandidater.

Forenede Demokrater blev stiftet af en gruppe lærere efter lockouten, og partiet kastede sig ud i valgkampen blot fire måneder gammelt. Alderen taget i betragtning er formand Tina Holm tilfreds med partiets valgresultat.

Artiklen fortsætter under banneret

"I forhold til det forventede er det gået rigtigt fint. Vi er stolte af at vi overhovedet har fået nogle vælgere til at stemme på os, når man tænker på vores økonomiske situation og vores mulighed for at gøre opmærksom på os selv", siger Tina Holm.

Ifølge formanden har det primære mål for Forenede Demokrater hele tiden været at stille op til Folketingsvalget, og kommunalvalget har primært været en måde at skabe opmærksomhed om partiet og få erfaring med at føre deres politik.

"Vi går direkte efter folketingsvalget. Der er fuld skrue på at skaffe underskrifter, finpudse vores politik og etablere nye lokalforeninger. Vi har vundet en masse erfaring i den kommunale valgkamp, som vi kan bruge, når det virkelig går løs", siger Tina Holm.

Vi er blevet hørt
I Assens stillede partiet med tre kandidater, og i alt fik de 131 stemmer. En af kandidaterne er lærer Henrik Halle.

"Det havde da været sjovere, hvis vi havde fået 600 stemmer. Men fra start var vores formål at blive hørt og gøre partinavnet kendt. Den plan synes jeg, er lykkedes", siger Henrik Halle.

Han fik selv 30 personlige stemmer til valget og var nummer tre på listen. For Henrik Halle var lokal-valget mest af alt øvelse til det folketingsvalg, han virkelig brænder for.

"Jeg havde ikke regnet med at komme i byrådet. Det er mit håb, at partiet vil opstille mig som kandidat til folketingsvalget", siger Henrik Halle.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ